POLICIJA UPALA U STAN ZBOG FILMA “TOMA”! Evo ko je uhapšen! Oglasili se iz TUŽILAŠTVA

UKragujevcu je uhapšena jedna osoba osumnjičena za neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi film “Toma” po društvenim mrežama.

 

 

Ovaj Kragujevčanin je saslušan u nedjelju u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal, gdje je priznao krivicu i detaljno iznio odbranu, rečeno je u tužilaštvu.

 

 

On je na grupi podijelio link sa ovim filmom.

 

 

Nedugo zatim kod njega u stan su “upali” inspektori SBPOK iz Beograda i uhapsili ga.

 

 

Svi oni koji su dalje neovlašćeno podijelili ovaj link sa filmom “Toma”, biće takođe procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju, poručuju iz tužilaštva.

 

 

Takođe se radi na otkrivanju i procesuiranju osobe od koje je ovaj link potekao.

 

 

Osumnjičeni se tereti za neovlašćeno korišćenje autorskih prava i određena mu je mjera zabrane upotrebe interneta, kako bi se spriječile dalje zloupotrebe.

 

 

Svi uočeni kosrisnici koji su neovlašćeno dijelili film TOMA, obaviješteni su da ukoliko sa svojih naloga ne uklone sporni materijal, protiv njih će biti pokrenuta krivična prijava Tužilaštvu za Visokotehnološki kriminal, koja će se odnositi na direktnu umešanost u neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dijela ili predmeta srodnog prava, kao i materijalnu nadoknadu za štetu nanijetu djelovanjem.

 

 

 

 

Krivičnu prijavu protiv nn lica ovim povodom policiji su u petak ujutru podnijele Produkcijske kuće “MinaCord” i “CobraFilm”, koje su vlasnici autorskih prava filma “Toma”.

 

Prema nezvaničnim podacima, piratsku verziju filma “Toma” za sada je pogledalo 50.000 ljudi.

(26)

POLICIJA UPALA U STAN ZBOG FILMA “TOMA”! Evo ko je uhapšen! Oglasili se iz TUŽILAŠTVA

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-