KIM ŽESTOKO UZVRATIO TRUMPU: TI SI SENILNI STARAC

Nakon što je američki predsjednik Donald Trump ponovo zaprijetio vojnom akcijom, Sjeverna Koreja je uzvratila verbalnim napadom. Naime, sjevernokorejski lider Kim Jong-un je rekao kako će Trumpa smatrati “senilnim starcem”, ukoliko nastavi da koristi provokativni jezik.

 

 

Prva zamjenica sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova Čoe Son Hui oglasila se preko državnih medija, a nakon što je Trump sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una nazvao “roket men” (raketaš) i zaprijetio vojnom akcijom.

 

Ako se ponovo upotrebe jezik i izrazi koji podstiču atmosferu konfrontacije, to se mora dijagnostificirati kao povratak senilnog starca – rekla je Čoe.

 

Ona je naveda da su Trumpove primjedbe “podstakle talase mržnje Sjeverne Koreje prema SAD”, jer su pokazale “nepristojnost prema dostojanstvu vrhovnog vođe”.

 

Pjongjang će odgovoriti na svoj oštar način ukoliko Trump ponovo upotrijebi slične fraze i pokaže svoju namjeru da provocira Sjevernu Koreju.

 

Sjeverna Koreja je još 2017. godine nazvala Trumpa senilnim, a ovo je prvi put za više od godinu da je Pjongjang otvoreno kritikovao Trumpa.

 

Trump i Kim su se posljednji put satsali u junu, u demilitariziranoj zoni između dvije Koreje. Pjongjang je i poslije toga nastavio sa testiranjem balističkih raketa, posljednji put prošle sedmice.

(213)

KIM ŽESTOKO UZVRATIO TRUMPU: TI SI SENILNI STARAC

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-