PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA: “Ovo je pogubno, Šarović i Borenović nisu svjesni…”

Izmjene poslovnika o radu Predstavničkog doma BiH, koje su inicirale SDS i PDP, a već javno podržala SDA , dugoročno su pogubne po Republiku Srpsku i odnose u BiH smatraju sagovornici “Glasa Srpske”

 

 

Dugogodišnji parlamentarac Momčilo Novaković, koji je u parlamentarnim klupama proveo 14 godina, kaže da je vrijednost srpskog glasa utvrđena Ustavom.

 

– Problem je što se prvi put uvodi ovakva praksa da se jedan akt mijenja na način da se umanji učešće svih stranaka iz Republike Srpske u komisijama. Meni apsolutno nije jasan motiv predlagača.

 

Naime, priča o deblokadi Parlamenta ne stoji imajući u vidu činjenicu da Parlament i dalje ne može donijeti nijednu odluku, jer je Dom naroda pod kontrolom SNSD-a. Drugim riječima svaku odluku koju donese Predstavnički dom, mora potvrditi i Dom naroda – rekao je Novaković.

 

Zamjenik šefa Kluba SNSD-a Snježana Novaković-Bursać kaže da je ta inicijativa pogubna po Republiku Srpsku.

 

– Pogubna je jer se prvi put zvaničnim aktom pruža mogućnost nepostojanja zaštitnog mehanizma iz Republike Srpske od najmanje jedne trećine u članstvu. Da predlagači Mirko Šarović i Branislav Borenović nisu svjesni kakvu su inicijativu podnijeli shvatili su nakon našeg obrazlaganja te njihove inicijative. Možda nisu ni znali šta su potpisali – rekla je Novaković-Bursać za “Glas”.

(1584)

PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA: “Ovo je pogubno, Šarović i Borenović nisu svjesni…”

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-