ŽESTOKA REAKCIJA DF-a NA PLANOVE VLADAJUĆE KOALICIJE: “Nametnuta vlast politikom lažnih kompromisa isporučuje Ustavni sud separatistima!”

“Izgledno je da je politika navodnih kompromisa ništa drugo do politika ispunjavanja političkih želja Dragana Čovića”, navodi se u saopćenju.

 

 

Nametnuta vlast u Federaciji BiH u vidu koalicije HDZ – Trojka ponovo pokušava iznaći načina i zaobilaznim putem imenovati, odnosno nametnuti nekompetentnog i nestručnog Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju DF-a.

 

 

Demokratska fronta s tim u vezi osuđuje takve pokušaje koji imaju za cilj ostvarivanje plana dominacije Ustavnim sudom BiH od strane HDZ-a i SNSD-a.

 

 

“Oktorisana i nametnuta vlast ima u mogućnosti da bira između više stručnih kandidata, ali očito je da je dug Trojke prema HDZ-u prevelik, pa ista, unatoč nezadovoljstvu građana ne odustaje od nametanja nestručnog Vukoje.Izgledno je da je politika navodnih kompromisa ništa drugo do politika ispunjavanja političkih želja Dragana Čovića”, navodi se u saopćenju.

 

 

Demokratska fronta je još ljetos uspjela da spriječi podmukli ponoćni desant kada je aktuelna vlast računala da će pod krinkom noći isporučiti Ustavni sud Bosne i Hercegovine separatistima.

 

 

“Od suprotstavljanja nametanju loših rješenja, nećemo odustati ni ovaj put. Stoga prije nego što situacija eskalira pozivamo predstavnike Trojke da se još jednom preispitaju prije nego što donesu konačnu odluku. Pogrešna odluka sigurno neće proći bez posljedica”, naveli su iz DF-a

 

(SB)

(152)

ŽESTOKA REAKCIJA DF-a NA PLANOVE VLADAJUĆE KOALICIJE: “Nametnuta vlast politikom lažnih kompromisa isporučuje Ustavni sud separatistima!”

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-