UŽAS U ČIKAGU: Mališan (6) iz Palestine ubijen sa 26 uboda vojničkim nožem, majka teško ranjena, monstrum ih napao zbog Hamasa

Policija je uhitila muškarca (71) iz predgrađa Chicaga zbog sumnje da je zbog sukoba na Bliskom istoku ubio šestogodišnjeg dječaka i teško ranio njegovu majku (32).

 

 

Muškarac je navodno priznao da je napao dječaka i ženu zbog njihove islamske vjere i kao odgovor na rat između Izraela i Hamasa.

 

 

“Detektivi su uspjeli utvrditi da su obje žrtve ovog brutalnog napada bile na meti osumnjičenika jer su muslimanke i zbog tekućeg sukoba na Bliskom istoku u koji su uključeni Hamas i Izrael”, stoji u priopćenju ureda šerifa okruga Will objavljenom na društvenim mrežama.

 

 

Policajci su pronašli žrtve u subotu kasno ujutro u kući u susjedstvu 40 milja jugozapadno od Chicaga.

 

 

Dječak, koji je u bolnici proglašen mrtvim, prema nalazima obdukcije zadobio je 26 uboda velikim vojničkim nožem, a žena je na tijelu imala desetke uboda.

 

 

U teškom je stanju.

 

 

– Osumnjičenik za zločin pronađen je u subotu ispred kuće kako sjedi uspravno na zemlji s posjekotinom na čelu – objavila je policija.

 

 

Policija ga je optužila za ubojstvo prvog stupnja i pokušaj ubojstva prvog stupnja, ili dvije točke optužnice za zločine iz mržnje i napad smrtonosnim oružjem.

 

 

Vlasti nisu objavile imena poginulih, ali lokalni ured Vijeća za američko-islamske odnose planirao je tjednu konferenciju za novinare s članom obitelji i identificirao žrtve kao palestinsko-američkog dječaka Wadea Al-Fayouma, koji je nedavno napunio 6 godina, i njegova majka, Hanan Shaheen.

 

 

Majka i sin živjeli su u prizemlju kuće dvije godine, navodi organizacija, navodeći da je osumnjičeni njihov stanodavac. Žena je SMS poruke koje je dobila od osumnjičenika slala suprugu.

 

 

– Vi muslimani morate umrijeti – navodno je napisao muškarac prije napada.

 

 

Muslimanska organizacija za građanske slobode nazvala je zločin najgorom noćnom morom i dijelom uznemirujućeg talasa poziva i e-mailova mržnje od izbijanja nasilja na Bliskom istoku.

 

 

(Kurir.rs/AP)

(257)

UŽAS U ČIKAGU: Mališan (6) iz Palestine ubijen sa 26 uboda vojničkim nožem, majka teško ranjena, monstrum ih napao zbog Hamasa

| Crna hronika, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-