Stigao obdukcioni nalaz dječaka koji je umro u vrtiću!

Dvogodišnji Mateja Mitić, koga je bez svijesti i pulsa, pronašla vaspitačica u vrtiću “Dečiji lug“ u Beogradu, umro je zbog virusa koji je napao srčani mišić, pokazao je obdukcioni nalaz. Vještaci Instituta za sudsku medicinu utvrdili su da je do smrti malenog Mateje došlo prirodnim, nenasilnim putem, usljed akutnog zapaljenja srčanog mišića virusne etiologije, što ukazuje na kraće trajanje zapaljenskog procesa. U nalazu međutim ne piše kada je smrt nastupila.

Tragedija se dogodila tokom popodnevnog odmora u beogradskom naselju Mali Mokri Lug. Dječak je zaspao sa ostalih 15 mališana, međutim, poslije odmora vaspitačice nisu uspjele da ga probude.

Dežurne medicinske sestre pokušale su da ga reanimiraju, ali bezuspješno. Hitna pomoć je dijete odvezla u Dečiju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj ulici oko 14 sati, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

Matejini roditelji ovakve rezultete sudskih vještaka smatraju nepotpunim.

“Moramo da znamo prije svega u koliko časova je dijete umrlo. Taj podatak razjasniće nam vjerujemo da li je eventualno mogao da bude spašen“, kaže otac dječaka Bojan Mitić.

Roditelji najavljuju da će tražiti i mišljenje privatnih stručnjaka sudske medicine.

“Želimo da do kraja razjasnimo zbog čega je umrlo naše dijete. Znam da nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Sigurna sam da nije imao prehladu niti neki oblik gripa. Samo nekoliko dana prije smrti bio je kod pedijatra koji nam je izdao potvrdu da je potpuno zdrav“, kaže majka dječaka Olgica Mitić.

(14)

Stigao obdukcioni nalaz dječaka koji je umro u vrtiću!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-