ŠOK U NARODNOJ SKUPŠTINI RS-a: „On tamo sve kontroliše, od čistačice, benzinske pumpe, sve… On je neosporni gospodar. Ovo je…

Ponovno je bilo burno na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske…

 

 

Posebno je zanimljiva bila diskusija narodnog poslanika Nebojše Vukanovića o ulozi policije u krađi glasova u Tesliću i neprocesuiranju Dragana Bogdanića i odgovornih…

 

„Ono što nismo stigli reći u diskusiji, a što predstavlja veliku sramotu je pretvaranje policije Republike Srpske u partijsku miliciju.

 

To se najbolje vidjelo tokom vanrednih izbora u Tesliću, kada su pripadnici policije učestvovali u pratnji privatnog vozila izvijesnog Alena Seferovića, pripadnika SNSD-a.

 

U vozilu se voze vreće, mijenjaju se izborne vreće sa glasačkim listićima, i u gradsku Izbornu komisiju dolazi zamjenjene vreće. Nedopustivo je da imate dokaz da je pokušana izborna krađa na najgrublji način-zamjenom vreća, falsifikovanjem izborne volje građana i da za to niko nije odgovarao.

 

Nemojte praviti privatnu prćiju od države.

 

Razumijem da određene političke partije žele moć, ali je nedopustivo nasilje, otimačina, prekrajanje izborne volje građana, ucjenjivanje. To se nikome u istoriji nije vratilo na dobar način“, kazao je Vukanović, piše „Slobodne Bosna“.

 

Nakon kritika na račun policije Vukanović je otkrio kako stvari funkcioniraju u Doboju, gdje apsolutnu vlast ima bivši SDS-ov kadar, a danas Dodikov čovjek od povjerenja Obren Petrović.

 

„Ničije javno preduzeće nije prćija neke partije pa da oni tamo rade što im je volja. Evo, pogledajte primjer. Predsjednik kluba SNSD-a u Tesliću je nezaposlen, Mišo Stojanović. Ne radi u interesu Dragana Bogdanića.

 

Čovjek mu se pokušava suprotstaviti. Kad on svoga predsjednika kluba maltretira, vrši mobing, čovjek završio na birou, ćuti, ponaša se kao biljka. Šta očekivati od bilo kog građanina? Ne možemo pretvoriti Republiku Srpsku u nekoliko despotija, kao što je recimo, Obren Petrović u Doboju. On tamo sve kontroliše, od čistačice, benzinske pumpe, sve… On je neosporni gospodar.

 

To je srednjevjekovni način upravljanja državom.

 

Da jedan čovjek odlučuje o svemu, ko će raditi na pumpi, ko će biti inspektor, ko će biti odbornik. On i Uroš Gostić sve dogovore“, kazao je na kraju izlaganja Vukanović, piše „Slobodna Bosna“.

 

(SB)

(366)

ŠOK U NARODNOJ SKUPŠTINI RS-a: „On tamo sve kontroliše, od čistačice, benzinske pumpe, sve… On je neosporni gospodar. Ovo je…

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-