Savez je sklopljen! Tajni dogovor Putina, Sija i još jednog moćnog lidera zatresao planetu!

Posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina Kini ispunio je očekivanja mnogih, a stručnjaci smatraju da se šef ruske države u Moskvu ne vraća praznih ruku.

 

 

 

Ruski čelnik je zajedno s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom postao glavni sudionik foruma Jedan pojas, jedan put.

 

 

Vladimir Putin izazvao je najviše pozornosti domaćih i zapadnih medija koji su pratili svaki njegov potez.

 

 

Savez je sklopljen! Tajni dogovor Putina, Sija i još jednog moćnog lidera zatresao planetu!

 

 

Na službenoj razini domaćin je istaknuo ruskog predsjednika od ostalih šefova država i vlada okupljenih u Pekingu. To potvrđuju brojne fotografije i video zapisi.

 

 

Dva su ključna zaključka s dvodnevnog summita. Prvo, to je svakako susret Vladimira Putina i mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je postao prvi europski političar na visokoj razini koji je razgovarao oči u oči s ruskim predsjednikom u posljednjih godinu i pol.

 

 

Jutarnji list - Orban je u otvorenom ratu s Berlinom i EU, svi čekaju 6. prosinac: 'Ovo se tolerirati - neće!'

 

 

Drugi značajan događaj su pregovori ruskog i kineskog čelnika. Tijekom trosatnog razgovora čelnici dviju država dotakli su se pitanja gospodarstva, financija i političke interakcije.

 

 

Šlag na torti mogao bi biti sklapanje žitnog sporazuma između Moskve i Pekinga. Putin i Xi Jinping potpisali su najveći ugovor u povijesti bilateralnih odnosa o opskrbi poljoprivrednim proizvodima.

 

 

Putin o ratu u Ukrajini i Soledaru | Info | Svijet

 

 

U sljedećih 12 godina Rusija će u Kinu izvesti 70 milijuna tona žitarica u vrijednosti od 2,5 trilijuna rubalja ili 32,5 milijardi dolara.

 

 

Međutim, direktor Instituta za društveno-ekonomska istraživanja Financijskog sveučilišta pri Vladi Ruske Federacije Aleksej Zubet smatra da je tijekom pregovora postignut još značajniji dogovor.

 

 

– Istaknuo bih sporazum o žitu, koji Ruskoj Federaciji omogućuje da u idućim godinama ne brine o izvozu poljoprivrednih proizvoda, te potvrdu strateškog partnerstva na razini bliskog vojnog savezništva. Ima razloga vjerovati da je iza kulisa postignut dogovor o stvaranju trojnog saveza: Rusija, Kina i Sjeverna Koreja – rekao je stručnjak u razgovoru za portal Paragraph.

 

 

PUTIN RAČUNA NA KIMA: Ukrajina će iscrpeti svoju snagu, a onda za Kijev dolazi APOKALIPSA! Rusija ima novu strategiju!

 

 

Moskva, Peking i Pjongjang to nisu službeno objavili. Ipak, napominje Zubec, čelnici triju država svakako su tu temu otvorili tijekom osobnih susreta.

 

 

Stoga je gotovo siguran da je taj dogovor postignut. Stoga možemo vjerovati da se na međunarodnoj sceni pojavio novi vojni blok, sposoban izazvati AUKUS u azijsko-pacifičkoj regiji.

 

 

Xi backs Putin on NATO demands as leaders meet in Beijing

 

(Informer)

(293)

Savez je sklopljen! Tajni dogovor Putina, Sija i još jednog moćnog lidera zatresao planetu!

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-