POSLA VIŠE NEMA NITI U NJEMAČKOJ: Sve je manje prilika, a jedan je sektor doživio potop kakav nije viđen više od 10 godina

Njemačke kompanije zapošljavaju sve manje radnika, pokazuje barometar Ifo Instituta.

 

 

Baromentar zaposlenosti uglednog bavarskog Ifo Instituta pokazao je kako njemačke kompanije zapošljavaju sve manje i manje radnika. Ifo Institut svakog mjeseca provodi istraživanje na oko 9000 kompanija, a rezultati koje su sada dobili pokazuju kako je u kolovozu barometar zaposlenosti pao na 98,1 poen s 99,5 poena u srpnju.

 

U uslužnom sektoru pad je vrlo ozbiljan. Posljednji put takav je intenzitet pada zabilježen još u prosincu 2007. godine. Tako uslužni sektor postupno gubi svoju ulogu nositelja zaposlenosti, kako se recesija u proizvodnji sada proširila i na ovaj sektor, navodi Ifo u priopćenju u utorak.

 

alt

 

Barometar zaposlenosti Ifo InstitutaBarometar zaposlenosti pao je i u građevinarstvu, iako kompanije u ovom sektoru još uvijek planiraju nova zaposlenja. Zapošljavanja u trgovinskog sektoru su stabilna, a rastu u proizvodnji, iako su kompanije koje namjeravaju smanjiti broj radnih mjesta još uvijek u večini.

 

U ovom istraživanju kompanije odgovaraju na pitanje planiraju li zapošljavanja u nadolazeća tri mjeseca. Svoje planove o broju zaposlenika u sljedećih šest mjeseci mogu opisati kao “rastuće”, “stabilne” ili “u padu”.

 

alt

(585)

POSLA VIŠE NEMA NITI U NJEMAČKOJ: Sve je manje prilika, a jedan je sektor doživio potop kakav nije viđen više od 10 godina

| Slider, Vijesti |
About The Author
-