Ovo su NAJVIŠI i najniži predsjednici država: Naših opet nema ni na mapi, ali imaju komšije

Na listi najviših i najnižih svjetskih lidera našle su se brojne evropske zemlje, a iz našeg komšiluka, među njima je Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić, kao i bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

 

 

Na društvenoj mreži X, bivšem Tviteru, World of Statistics objavio je listu na kojoj su sadašnji i bivši svjetski lideri poređani po — visini.

 

 

Ova zanimljiva lista navodi brojne aktuelne političare, kao i one koji su značajni za historiju i davno su preminuli, poput Napoleona Bonaparte i Adolfa Hitlera, a interesantno je uporediti svjetske lidere prema visini.

 

 

Na ovoj listi našao se i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, za koga se zna da je veoma visok, pa stoga ne čudi što se našao na samom vrhu liste.

 

 

 

 

Naime, prema listi, predsjednik Srbije je najviši među svjetskim liderima, sa 199 cm visine. Tri centimetra niži bio je Francuz Šarl de Gol, sa 196 cm. Isto mjesto dijeli i donedavni crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

 

 

 

 

Na trećem mjestu našao se Donald Tramp, sa 190 cm, a toliko je bio visok i Kubanac Fidel Kastro.

 

 

Šta je Donald Tramp rekao povodom smrti Fidela Kastra! - Princip.Info

 

 

Predsjednik Kine Si Đinping visok je 175 centimetara, Emanuel Makron, francuski predsjednik, dva centimetra je niži, dok je ruski predsjednik Vladimir Putin visok 170 cm, kao i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

 

 

 

 

Pogledajte gdje su se našli na listi ostale svjetski lideri i ko je najniži i na posljednjem mjestu.

 

 

 

(Press)

(64)

Ovo su NAJVIŠI i najniži predsjednici država: Naših opet nema ni na mapi, ali imaju komšije

| Foto/Video, Slider, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-