OGLASILA SE I NJEMAČKA AMBASADA U SARAJEVU: „Izričito vas molimo da…“

Usljed aktuelnog razvoja situacije u pogledu širenja korona virusa odjel za vize i pravno – konzularni odjel Njemačke ambasade u Sarajevu će biti zatvoreni od utorka, 17. marta 2020. godine do zaključno s petkom, 03. aprilom 2020. godine.

 

 

 

Ovdje se radi o privremenoj mjeri. Ukoliko bude potrebno da gore pomenuti odjeli ostane zatvoreni i nakon 03. aprila 2020. godine, Ambasada će o tome blagovremeno informisati na svojoj web stranici i facebooku.

 

 

Posebne napomene odjela za vize:

 

 

Za termine koji su dodijeljeni u periodu kada je zatvoren odjel za vize, važi sljedeće:

 

 

Termini u kategoriji za spajanje s porodicom i zapošljavanje prema Pravilu za zemlje Zapadnog Balkana neće propasti, nego će biti ponovo dodijeljeni čim opća situacija dopusti da odjel za vize opet započne sa svojim radom.

 

 

Termini u svim ostalim kategorijama (zapošljavanje s visokom stručnom spremom/ kvalifikovani kadar s priznatim stručnim obrazovanjem/detaširani radnici/studiranje, stručno obrazovanje i priznavanje obrazovanja/šengenske vize, Au-Pair, volontiranje, jezički kurs, razmjena kadrova, zapošljavanje na brodovima, traženje posla u svrhu zapošljavanja,obavljanja stručnog obrazovanja ili -studiranja) će biti stornirani, tako da će aplikanti smjesta moći rezervisati nove termine čim odjel za vize opet započne sa svojim radom. Odjel za vize će u ovim slučajevima nastojati da stavi na raspolaganje dovoljno novih termina.

 

 

“Izričito Vas molimo da ne šaljete upite u vezi termina sve dok je zatvoren odjel za vize, obzirom da isti ne mogu biti odgovoreni”, navode iz Njemačke ambasade u Sarajevu.

(515)

OGLASILA SE I NJEMAČKA AMBASADA U SARAJEVU: „Izričito vas molimo da…“

About The Author
-