NAKON ŠTO MU JE DIJAGNOSTIKOVAN TEŽAK OBLIK RAKA, LJEKARI SU GA POSLALI KUĆI: A onda je on počeo PITI OVAJ NARODNI LIJEK!

Pogledajte šta su otkrili naučnici iz Kanade. Ovu biljku smatraju jednom od najefikasnijih u borbi protiv raka, a pritom nema negativnih efekata. 

 

Ćelije raka su ćelije koje zahvataju druge ćelije, dijele se sasvim neregulisano i neodređenom brzinom.

Problem nastaje kada imuni sistem tijela ne uspije da ih registruje, te se ne bori sa njima a one se slobodno šire tijelom i tada postaju maligne.

maslacak

U prošlosti se vjerovalo da ćelije raka rastu zbog slabog imuniteta i njegovog neuspjeha da prepozna ćelije kancera i uništi ih.

Moderna istraživanja pokazala su da je širenje ćelija raka zapravo rezultat odsustva specifičnih molekula koji pomažu antigenima da reaguju sa limfocitima (u njima se nalaze ćelije koje sprječavaju širenje raka).

korjen-maslacka-protiv-raka

Istraživanje o mogućnosti sprječavanja širenja raka korijenom maslačka uradio je Zavod za hemiju i biohemiju Univerziteta Vindzor u Kanadi.

Najveće iznenađenje je svakako da za razliku od zračenja i hemoterapije, ovaj tretman ne šteti zdravim ćelijama u organizmu. Istraživanje je pokazalo da ovaj tretman nema sporedne efekte.

korijen-maslacak

Iako je ovaj biljka najpoznatija po svom cvijetu i po svojoj hranljivosti, pokazalo se da ona i uništava ćelije raka. Čak su ga i naši preci koristili za razne sirupe.

Naučnici su dokazali da ovaj koren biljke ima više efekta od hemoterapije. To je zbog toga što ova biljka ne samo da ubija ćelije raka već i ne uništava zdrave ćelije, hemoterapija uništava i jedno i drugo.

Korijen maslačka je diuretik, potpomaže stvaranje žuči, prečišćava jetru, pomaže nam da izbegnemo alergije i drži holesterol pod kontrolom.

Ovaj korijen sadrži i mnoge bitne vitamine i minerale, kao što su: vitamin B6, tiamin, vitamin C, riboflaving, gvožđe, kalijum, kalcijum, magnezijum i folnu kiselinu…

72-godišnjaku Džonu Dikarlu predviđeno je samo nekoliko mjeseci života nakon što mu je dijagnostikovan rak. On je prošao sve moguće tretmane, radijaciju, hemoterapiju, kako bi povratio svoje zdravlje. Ovaj period je trajao samo 3 godine, nakon toga ljekari su ga poslali kući.

kemoterapija02062018

Kao posljednji pokušaj, pio je čaj od maslačkovog korIJena svakog dana. Nakon dužeg perioda, njegov rak je konačno počeo da popušta!

maslacak2

(204)

NAKON ŠTO MU JE DIJAGNOSTIKOVAN TEŽAK OBLIK RAKA, LJEKARI SU GA POSLALI KUĆI: A onda je on počeo PITI OVAJ NARODNI LIJEK!

| Foto/Video, Porodica i zdravlje, Slider |
About The Author
-