Konaković: Napadaju ovu časnu ženu, ministricu obrazovanja zbog (samo) jednog neradnog dana za Bajram, a ne znaju…

Pljušte negativni komentari po društvenim mrežama, a javno se oglasio i Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije koji je u svom saopštenju “izrazio zabrinutost odlukom Ministarstva da drugi dan Bajrama bude radni za učenike i njihove nastavnike, prvi put nakon nekoliko decenija”

 

 

Gotovo s nevjericom odjekuje u javnosti vijest da je za predstojeći muslimanski praznik Bajram, prema odluci Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, određen samo jedan neradni dan, 4. juni.

 

Pljušte negativni komentari po društvenim mrežama, a javno se oglasio i Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije koji je u svom saopštenju “izrazio zabrinutost odlukom Ministarstva da drugi dan Bajrama bude radni za učenike i njihove nastavnike, prvi put nakon nekoliko decenija”.

 

Iz KO SDA podsjećaju resornu ministricu da se drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava kao Dan šehida, tako da pored vjerske ima i dimenziju sjećanja na “najbolje sinove Bosne i Hercegovine, one koji su svoje živote položili baš u temelje naše slobode”.

 

Međutim, da nije sve do sadašnjih čelnika resornog ministarstva pojašnjava predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković, koji je stao u odbranu ministrice Zinete Bogunić i na svom Facebook profilu kratko pojasnio:

 

“Društvene mreže opet pune neosnovanih napada na ovu časnu ženu, ministricu obrazovanja. Kalendar za ovu školsku godinu je donesen na početku školske 2018/19, u vrijeme kad su i ministar i premijer bili iz SDA. Po tom kalendaru je planiran jedan neradni dan za Bajram”.

 

 

A evo i kalendara…

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

(535)

Konaković: Napadaju ovu časnu ženu, ministricu obrazovanja zbog (samo) jednog neradnog dana za Bajram, a ne znaju…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-