ASAD I IRINEJ NAŠLI ZAJEDNIČKI JEZIK: “Sirija i Srbija su bile izložene istom agresoru…”

Tokom sastanka Asad je naglasio da su i Sirija i Srbija bile podvrgnute pokušajima spoljne intervencije, čiji je cilj bio uništavanje suvereniteta, ali su se narodi ovih zemalja usprotivili agresorima. On je takođe istakao snažne odnose između naroda Sirije i Srbije.

 

 

Srpski patrijarh Irinej sastao se sa predsjednikom Sirije Bašarom al-Asadom u Damasku i zahvalio mu na principijelnom i čvrstom stavu u vezi sa podrškom Srbiji i Kosovu.

 

 

Patrijarh Irinej je bio na prijemu kod Bašara al-Asada, sa članovima delegacije SPC, mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i episkopom šumadijskim Jovanom, a u prisustvu grčkog pravoslavnog Patrijarha Antiohije i sveg Istoka Jovana Desetog Jazigija, javila je Sirijsko-arapska novinska agencija SANA, preneo je na svom sajtu radio SPC Slovo ljubve.

 

 

Kako je navedeno, „predsednik al-Asad je istakao da ono čemu su Sirija i Srbija izložene, u smislu stranog miješanja i pokušaja podrivanja njihovog suvereniteta i društvenog tkiva, kao i upornost naroda dvije zemlje u suočavanju sa takvim pokušajima, predstavlja solidnu osnovu za izgradnju narodnog dijaloga i saradnje koja postavlja temelje za dugoročne odnose koji služe interesima oba naroda“.

 

 

Patrijarh Irinej je, kako se navodi, izrazio uvjerenje da će Sirija uspjeti da se izdigne iznad situacije u kojima se sada nalazi i da će povratiti “svoju istorijsku ulogu kao efikasne države u uspostavljanju stabilnosti i širenju mira i ljubavi u regionu”.

(91)

ASAD I IRINEJ NAŠLI ZAJEDNIČKI JEZIK: “Sirija i Srbija su bile izložene istom agresoru…”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-