KOMENTAR OLEKSANDRA LEVČENKA: “Sada uviđamo poveznicu između Viktora Orbana koji ignorira genocid Ukrajinaca i drugog sluge Kremlja Milorada Dodika”

Mađarski premjer je vjerovatno jedini visoki evropski zvaničnik koji još nije došao u Kijev pogledati milionsku štetu nanijetu Ukrajini.

 

 

Piše: Oleksandr LEVČENKO

 

Bivši predsjednik RF, a sadašnji zamjenik Putina u Savjetu za nacionalnu bezbjednost i odbranu Dmitrij Medvedev otvoreno je izjavio da bi svi problemi sa električnom energom mogli biti riješeni kada bi Ukrajina priznala ruske uslove u okviru specijalne ruske operacije. U prevodu sa kremaljskog neandertalskog jezika, to znači ako je Kijev spreman zvanično priznati pokušaj ruske aneksije četiri ukrajinske regije, onda Moskva neće raketirati objekte energetske infrastrukture Ukrajine.

 

 

Ova izjava Medvedeva samo potvrđuje da je Rusija nesumnjivo sponzor terorizma, a nemajući mogućnost da zaustavi ukrajinski prodor na bojnom polju, vrši napade i to ne na vojne objekte nego kritičnu civilnu infrastrukturu.

 

 

To je inače ratni zločin koji ne zastarijeva i još jedna potvrda mudorg i pravednog rješenja parlamenata Estonije, Letonije i Poljske da se kremaljska politika uništenja ukrajinskog naroda ne može tolerisati. Opomena za što više demokratskih zemalja da usvoje isto, takođe.

 

 

Izjava će biti iskorišćena na budućem Međunarodnom sudu za ratne zločine u Ukrajini. Dmitrij Medvedev dobiće za ovo nezavisne međunarodne pravne ocjene svojih zločina u toku pravednog suđenja, potencijalno postavši ratnim zločincem broj tri, poslije Putina i Šojgua.

 

 

Ovo može biti opomena i još jednom kremaljskom poslušniku, mađarskom premijeru koji je opet dao predlog Evropskoj uniji za ukidanje Moskvi. Čekamo sljedeći predlog Viktora Orbana za davanje dozvole ulaska u EU ruske vojske, što će značajno smanjiti cijenu plina i benzina.

 

 

Mađarski premijer je vjerovatno jedini visoki evropski zvaničnik koji još nije došao u Kijev pogledati milionsku štetu nanijetu Ukrajini. A imao je povod i ranije, doći i tražiti oprost za ubistva stotina hiljada Ukrajinaca od mađarske okupatorske vojske koja je nepozvano došla u Ukrajinu 1941. zajedno sa njemačkim Vermahtom.

 

 

Predsjednik Njemačke VWalter Steinmeier je dva puta dolazio odati počast nevino ubijenim mještanima. Viktor Orban praktično negira genocid u Korjukivci koji je Nirnberg ozvaničio. Sada uviđamo poveznicu između Viktora Orbana koji ignorira genocid Ukrajinaca i drugog sluge Kremlja, Milorada Dodika koji ne priznaje genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

 

 

Uzgred, Rusija se ne zaustavlja u iznošenju apsurdnih tvrdnji. Poslije potpunog neuspjeha lansirane laži o pripremi neke prljave bombe, Moskva je krenula sa sljedećom – o navodnoj američkoj biološkoj laboratoriji koji priprema otrovne komarce Još prošle godine je ruska fabrika laži govorila o ukrajinskoj laboratoriji koja priprema ptice koje moraju preletjeti preko granice i prenositi bolesti na rusko stanovništvo.

 

 

A u stvari, kroz nekoliko mjeseci preko granice je došla ruska okupatorska vojska koja je uništavala sve na svom putu – civile, infrastrukturu, škole i bolnice. Da bi makar nekako prilično izgledao u očima međunarodne javnosti, ambasador Rusije u Ujedinjenim nacijama plasirao je u Njujorku „nove informacije o ukrajinskim bojnim komarcima“. To bi bilo smiješno ako nije tužno. U principu, najopasniji “bojni komarac“ ima glavu Putina. Ovaj stvarno nosi zarazu širenja ruskog svijeta, a već je popio i tone ukrajinske krvi.

 

(Antena M)

(478)

KOMENTAR OLEKSANDRA LEVČENKA: “Sada uviđamo poveznicu između Viktora Orbana koji ignorira genocid Ukrajinaca i drugog sluge Kremlja Milorada Dodika”

About The Author
-