GORDAN GRLIĆ RADMAN IZVJEŠTAVA: Razgovori o napretku Bosne i Hercegovine na putu prema EU…

(…) danas, u Luksemburgu.

 

 

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je da će ministri vanjskih poslova država članica EU u ponedjeljak u Luksemburgu razgovarati o napretku koji je Bosna i Hercegovina dosad napravila na putu prema EU i podržati otvaranje pristupnih pregovora s našom zemljom do kraja godine.

 

 

Ministri će također razgovarati o daljnjoj potpori Ukrajini te o napetostima na sjeveru Kosova.

 

 

“Na sastanku ću spomenuti nedavni napad srpske skupine na Kosovu, što moramo ozbiljno uzeti u obzir. To je akt ozbiljne destabilizacije u regiji i mi moramo na to odgovoriti”, rekao je ministar Grlić Radman.

 

 

Također ministri vanjskih poslova država članica razgovaraju o stanju na Bliskom istoku i o ideji humanitarnog prekida vatre radi oslobađanja talaca i dostave pomoći pojasu Gaze.

 

 

“Ponovno ćemo poslati našu snažnu osudu brutalnog Hamasova terorističkog napada na Izrael i pozvati na oslobađanje taoca.

 

 

Također ćemo snažno potvrditi našu potporu izraleskom pravu na samoobranu u skladu s međunarodnim pravom te podupiremo odluku Komisije o povećanju humantirne pomoći za Palestince”, izjavio je prije početka sastanka hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

 

 

Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell te još nekoliko ministara zauzeli su se za prekid vatre kako bi se dostavila humanitarna pomoć civilima u Gazi i oslobodili izraelski taoci koje Hamas drži.

 

 

“Potreban je humanitarni prekid vatre kako bi se omogućila dostava pomoći stanovništvu u Gazi. To je također potrebno za oslobađanje talaca. To je korak prema smirivanju situacije”, rekao je Borrell, prenosi Hina.

 

(SB)

(58)

GORDAN GRLIĆ RADMAN IZVJEŠTAVA: Razgovori o napretku Bosne i Hercegovine na putu prema EU…

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-