DRAMATIČAN ISTUP STAŠE KOŠARCA: “Neka im konačno bude jasno da se nećemo…”

On je kazao da političko Sarajevo, SAD i Velika Britanija provode politiku urušavanja Dejtona, u namjeri da satanizuju Republiku Srpsku i ugroze njenu ustavnu poziciju.

 

 

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac istakao je da “Rs podržava dejtonske principe i dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda, bez međunarodnog intervencionizma i ukoliko to nije tako, BiH nema nikakve šanse”.

 

 

Košarac je kazao da je to jasno definisana i transparentna politika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, institucija Rs i njenih predstavnika na državnom nivou.

 

 

“Nećemo pristati na lažne narative, koje uporno i sinhronizivano nameću bošnjačke političke strukture, SAD i Velika Britanija. Neka im konačno bude jasno da se nećemo povinovati očekivanjima zapadnih sila, koje su na ovim prostorima devalvirale pojmove vladavine prava i demokratije!”, poručio je Košarac u objavi na Instagramu.

 

 

On je kazao da političko Sarajevo, SAD i Velika Britanija provode politiku urušavanja Dejtona, u namjeri da satanizuju Republiku Srpsku i ugroze njenu ustavnu poziciju.

 

 

“Cilj je više nego očigledan – negativnim narativima i lažnim optužbama da Srpska krši Dejton, skreće se pažnja sa njihovih konstantnih antidejtonskih aktivnosti. Očito je da udruženo žele definisati politiku protiv Dejtona, počev od modeliranja Ustavnog suda BiH i njegovih antiustavnih i antidejtonskih aktivnosti, pokušaja da iz svih sistema odlučivanja izbace nacionalni veto i slično”, ukazao je Košarac.

 

 

Osim negativnog narativa, sankcija, pritisaka i ucjena, dodao je on, isti akteri sinhronizivano rade na tome da zaustave projekte i finansijski oslabe Republiku srpsku, dokazujući da nisu dobronamjerni ni prema Rs, niti prema njenim građanima.

 

 

“Prepoznajemo matrice takvog političkog djelovanja i nismo nimalo naivni. Nećete nas pokolebati perfidnim podvalama!”, poručio je Košarac.

 

 

On je kazao da je Republika Srpska privržena slovu Dejtonskog mirovnog sporazuma, zagovara i promoviše njegovu dosljednu primjenu, te dodao da je “Rs u Dejtonski sporazum unijela svoju teritoriju, svoj narod i vlast”.

 

 

“Ponoviću, BiH će biti onoliko koliko poštujete Srpsku, volju njenih građana i njena Ustavom i Dejtonom zagarantovana prava”, naglasio je Košarac.

 

 

 

(SB)

(341)

DRAMATIČAN ISTUP STAŠE KOŠARCA: “Neka im konačno bude jasno da se nećemo…”

About The Author
-