Dodika očekuje hapšenje

Današnjom akcijom SIPA-e u kojoj su slobode lišeni radnici, direktor i vlasnik “Pavlović” banke očito je otpočela realizacija, kako se da pretpostaviti, procesa koji će, vjerovatno, dovesti do hapšenja Milorada Dodika. 

 

Inače vlasnik “Pavlović” banke Slobodan Pavlović već je jednom saslušavam u Tužilaštvu BiH a sve u vezi sa kupovinom vile Milorada Dodika u Beogradu, odnosno kako se sumnja fiktivnog kredita koji je Dodik podigao u “Pavlović banci” kako bi platio vilu na Dedinju.

Naime, Milorad Dodik je 2007. godine, kao predsjednik Vlade Republike Srpske, preko “Pavlović banke” prebacio 750.000 eura za kupovinu vile na skupocjenom beogradskom naselju – Dedinje ali se, međutim, ispostavilo da je kredit u iznosu od 750.000 eura podigao tek godinu dana nakon toga što stavlja osnovanu sumnnu u finansijske malverzacije Dodika i menadžmenta i vlasnika “Pavlović” banke.

Kako je saznao BNN, Slobodan Pavlović je, nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH, pokušao pobjeći u SAD, čiji je državljanin ali je, ipak, akcijom naših državnih organa očito vraćen u BiH gdje je lišen slobode. S obzirom da su uhapšena lica iz “Pavlović” banke direktno povezana sa Dodikovim “kreditom” i kupovinom vile na beogradskom Dedinju, vrlo je realno za očekivati da Milorad Dodik bude uhapšen u narednih nekoliko dana jer je javnost u BiH ne tako davno bilo svjedok istog scenarija u slučaju “Radončić” kada su prvo uhapšeni nižerangirani a potom i glavnoosumnjičeni.

(35)

Dodika očekuje hapšenje

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-