Dodik je uključio sve u svoju odbranu i ‘homogenizaciju Srba’. To pokazuje da ga je jako strah

Miloradu Dodiku nije nimalo svejedno.

 

 

Način na koji je mobilizirana, da ne kažemo “homognenizirana” medijska scena u Republici Srpskoj, govori da predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta nije spokojan u očekivanju odluke Suda Bosne i Herecegovine.

 

 

Naime, na Sudu je odluka da li će potvrditi optužnicu protiv Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića.

 

 

Ozbiljne optužbe

 

A optužbe su ozbiljne – Tužilaštvo BiH tereti Dodika i Lukića za krivično djelo neizvršavanje odluka visokog predstavnika iz Krivičnog zakona BiH. U slučaju osude, ovo djelo potencijalno nosi višegodišnju zatvorsku kaznu.

 

 

Svjestan očito da najave zabrane i ignorisanje odluka sudskih i policijskih tijela u BiH ne piju vode, odnosno da je jedno bahato govoriti da ih neće poštivati, a sasvim drugo imati petlju pa tako i postupati, Dodik je sve bacio na jednu kartu – vezati svoju uz sudbinu naroda…

 

 

“Nakon sramne optužnice Tužilaštva Bosne i Hercegovine planiram da obavijestim srpski narod šta mu se sprema i izvršit ću maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i Republike Srpske.

 

 

Pozivam sve ljude da se okupe oko institucija Republike Srpske – predsjednika, Narodne skupštine i Vlade, jer se u njima brane Srpska, njena prava i imovina”, objavio je Dodik prije nekoliko dana.

 

 

No, kako baš narod izgleda i nije sklon homogeniziranju, predsjednik RS odlučio se na “homogenirizanje” medija – nema ne dana, nego sata, kada neko udruženje, ministar, ekspert, borac… ne pruži podršku predsjedniku, ne birajući pritom koga će oblatiti i smišljajući najnevjerovatnije i najstupidnije teorije zavjere.

 

 

Nevjerovatne teorije zavjere

 

Tako je predsjednik SDS-a (Milan Miličević) optužen da je od stranke “napravio probošnjačku izdajničku interesnu zajednicu””, samo zbog toga što je rekao da “SDS neće podržati Dodika i da Dodik nije RS”.

 

 

No, to nije dovoljno.

 

Danas su tako iskonsturisane optužbe na račun predsjednika Suda BiH Ranka Debeceva, kojeg “optužuju” da će “potvrditi optužnicu protiv Dodika po naređenju američkog ambasadora Michaela Murphyja”.

 

 

Stiže Dodiku podrška i ratnog zločinca Vojislava Šešelja, javljaju se ratni komandanti, “spontano” niču i bilbordi širom RS…

 

 

Jednostavno, provodi se homogenizacija naroda, samo što mu nedostaje – narod…

 

(SB)

(281)

Dodik je uključio sve u svoju odbranu i ‘homogenizaciju Srba’. To pokazuje da ga je jako strah

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-