ZAKLELA SE ZEMLJA RAJU…: Evo kako je Dodik ucijenio Šarovića da podrži Grujičića

Najveće iznenađenje “svesrpske” koalicije je SDS i njen predsjednik Mirko Šarović, koji je jučer, izlazeći iz stranke, najavio da ima svog kandidata Milisava Marjanovića, ali je samo pet minuta kasnije “promijenio mišljenje” i podržao Mladena Grujičića za načelnika Srebrenice, rekao je Nemanja Zekić, istaknuti član SDS-a u Srebrenici.

 

 

Iako je najveći broj srpskih političkih stranaka potpisao takozvani koalicioni dogovor da će na predstojećim lokalnim izborima podržati Mladena Grujičića za novog načelnika Srebrenice, izvjesno je da će srpska strana imati najmanje tri kandidata za prvog čovjeka ove opštine. A pitanje je šta će se sve dešavati u narednoj predizbornoj kampanji.

 

 

Izborna komisija već je verifikovala tri kandidata koji ulaze u izbornu utrku za načelnika Srebrenice. Sa srpske strane to su Aleksandar Aca Simić i Mile Janjić, njima će se sada pridružiti i Grujičić, dok će Bošnjake predstavljati Alija Tabaković.

 

 

Najveće iznenađenje “svesrpske” koalicije je SDS i njen predsjednik Mirko Šarović, koji je jučer, izlazeći iz stranke, najavio da ima svog kandidata za načelnika Srebrenice Milisava Marjanovića, ali je samo pet minuta kasnije “promijenio mišljenje” i podržao Mladena Grujičića, rekao je Nemanja Zekić, istaknuti član SDS-a u Srebrenici.

 

 

Naime, kako saznaje “Afera”, prije početka sastanka svih stranaka u Srebrenici, Dodik je pozvao Šarovića i lokalne predstavnike SDS-a i SNSD-a Radomira Pavlovića i Momčila Cvijetinovića na konsultacije iza zatvorenih vrata. Šta se tačno dešavalo na tom sastanku, zna samo ova četvorka.

 

 

Međutim, Slađan Bato Milovanović, lokalni odbornik, tvrdi da je procurila informacija kako je Cvijetinović, praktično, ucijenio svog predsjednika stranke Šarovića, rekavši mu da je “stigla naredba iz vrha” da on bude smijenjen sa mjesta direktora svih srednjih škola u ovom gradu ukoliko ne podrže Grujičića te da je Cvijetinović predložio da se podrži sadašnji načelnik ili će on napustiti stranku i prijeći u novoformiranu partiju Jedinstvena Srpska. Tako da je Šarović bio u mat-poziciji i odlučio da ne cijepa dalje već pocijepani SDS.

 

 

Novinar “Afere” jučer se na licu mjesta uvjerio da su lokalni SDS-ovci bili šokirani, ali i ogorčeni ovakvom odlukom SDS-a i Šarovića.

 

 

Samo dan ranije, Šarović je govorio da će Srpska demokratska stranka pokrenuti inicijativu za dogovor političkih stranaka oko jednog, zajedničkog kandidata te da to treba biti neko ko je “sposoban da sve ujedini, da nema hipoteka iza sebe i da se odgovorno odnosi prema budžetu i donatorskim sredstvima“.

 

 

“Mi smo i prije četiri godine podržali sadašnjeg načelnika opštine Mladena Grujičića, koji dolazi iz SNSD-a, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici, ali Grujičić, nažalost, nije opravdao povjerenje naroda. Zbog toga treba tražiti drugo zajedničko rješenje ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu u Srebrenici“, kazao je Šarović.

 

 

Podrška Grujičiću ozvaničena je na sastanku lidera više srpskih stranaka sa predsjednicima lokalnih političkih partija Srba u Srebrenici.

 

 

Sastanku su prisustvovali predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mirko Šarović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Socijalističke partije Petar Đokić, Socijalističke partije Srpske Goran Selak, vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić, predsjednik Saveza za novu politiku Zoran Mastilo i potpredsjednica Demosa Spomenka Stevanović.

 

 

“Mene su proglasili izdajnikom, pošto nisam odustao od trke. Dodik mi je rekao, “aj, doviđenja”! Doviđenja tebi, ja ostajem ovde, a ti letiše helikopterom za Banjaluku, uzvratio sam”, kaže Janjić za “Aferu”.

 

 

Drugi kandidat za načelnika Aleksandar Aca Simić rekao je da to što Grujičića podržavaju Dodik i Šarović ne znači ništa, jer na izborima ne glasaju njih dvojica nego narod. A narod neće Grujičića, bez obzira na to što ovih dana “samo što ne tuku ljude da uzmu pomoć kako bi renovirali kupatila i sobe u stanovima i kućama”.

 

 

“Ja ne odustajem od kandidature, ako čujete da sam odustao, to znači da su me ubili”, rekao je na kraju Simić.

(1114)

ZAKLELA SE ZEMLJA RAJU…: Evo kako je Dodik ucijenio Šarovića da podrži Grujičića

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-