ŽESTOK OBRAČUN PRIVREDNIKA I POSLANIKA U RS-u: Drašković eksplodirao nakon što je Vukanović objavio iznos mizerne plate njegovih radnika

Narodni poslanik Nebojša Vukanović kontinuirano sa skupštinske govornice izgovara uvrede, klevete i laži kojima pokušava da oskrnavi moje ljudsko dostojanstvo i ličnost i uruši poslovni ugled Sistema “Swisslion Takovo” brukajući cijelu Hercegovinu, saopštio je vlasnik tog sistema Rodoljub Drašković.

 

 

Kako kaže, ukoliko nadležni organi nisu sposobni da sačuvaju njegovo ljudsko dostojanstvo i poslovnu ličnost „koja je dokazana u svim sferama privrednog i društvenog života“, biće prinuđen da obustavi izgradnju Hrama nauke, znanja i umjetnosti – Gimnaziju i zaustavi sve privredne aktivnosti u Hercegovini, dislocira proizvodne kapacitete i trajno napusti Hercegovinu.

 

-Javnosti su poznati metodi njegovog reketiranja javnih ličnosti, a mora da zna da je udario na pogrešnu adresu jer me niko u životu nije reketirao pa neće ni on. Ja ću lično sprovesti sve zakonske mjere radi zaštite integriteta svoje ličnosti i zaštite ugleda poslovnog sistema Svislajon Takovo – kaže Drašković, uz poruku: „Teško Hercegovini ako joj društvenu i privrednu stvarnost budu kreirali takvi kao Nebojša Vukanović“.

 

altTuristička organizacija Trebinje

 

Vukanović za Srpskainfo kaže da je povod za reakciju Draškovića njegovo izlaganje na Narodnoj skupštini Srpske 22. februara kada je objavio platne liste u Industriji alata Trebinje iz koje se navodno vidi da je posljednja plata radnika bila 358 KM, s toplim obrokom.

 

-To nije ni „m“ od minimalca koji ih sljeduje po zakonu. Što se mene tiče, neka Drašković ide iz Hercegovine gdje kod hoće. On je od mene imao milionsku korist. Skupština grada Trebinja je donijela odluku da mu promijeni Regulacioni plan za Grad sunca po kome je trebalo da plati još dva miliona KM građevinske dozvole i rente.

 

On je tada bio obustavio radove i tada sam ja podnio zahtjev skupštini da to odloži, vršio politički pritisak i oni mu to nikada nisu naplatili. Nije mi rekao ni hvala.

 

Neka izađe i kaže da li sam mu nekad tražio jednu marku i da li mi je dao. Ja sam tada od njega tražio da pare koje sam mu uštedio podijeli sa radnicima, a ne da ih iskorištava kao robove.

 

Nedopustivo je da u 21. vijeku radnik sa 15 godina staža dnevno zaradi 10 KM. Tako nisu bili plaćeni ni robovi u starom Rimu.

 

Dokle god svaki gazda ne budu plaćao radnike u skladu sa zakonom, ja ću ih prozivati – odgovara Vukanović.

(659)

ŽESTOK OBRAČUN PRIVREDNIKA I POSLANIKA U RS-u: Drašković eksplodirao nakon što je Vukanović objavio iznos mizerne plate njegovih radnika

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-