Brat Lamije Selimović otkrio gdje je krenula porodica kobnog dana: Sjetili su se da im je ostao uključen plin pa je Almir…

Nezir Selimović, brat stradale Lamije, za Oslobođenje je ispričao šta se tog kobnog jutra dešavalo…

 

 

I dok Tužilaštvo SBK-a prikuplja dokaze i u toku su vještačenja kako bi se rasvijetlio uzrok nesreće na autoputu A1 u tunelu Igman kod Sarajeva u kojoj su stradali Almir Brada BrkićLamija Selimović i njihova 6-godišnja kćerka FatimaNezir Selimović, brat nastradale Lamije Selimović, otkrio je za Oslobodjenje gdje je tog kobnog jutra porodica Brkić krenula.

 

Prema njegovim riječima, krenuli su u posjetu Lamijinoj sestri u Radanoviće kod Kiseljaka, ne sluteći da nikada neće stići tamo gdje su se uputili.

 

Tek što su krenuli, sjetili su se da im je u kući u Vogošći ostao uključen plin na šporetu te je Brkić nazvao komšiju koji je imao ključ njihovog stana i zamolio da ugasi plin.

 

Tokom vožnje poslali su poruku Almirovom badži – Suadu Groši: “De pristavite kafu, eto nas”.

 

Primivši poruku, Suad i njegova supruga su se obradovali, svaki čas očekujući drage goste iz Vogošće. Međutim, umjesto njih, stigle su crne vijesti o saobraćajnoj nesreći na autoputu A1 na dionici Vlakovo – Tarčin.

 

Ostatak pojedinosti pronađite ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

(3576)

Brat Lamije Selimović otkrio gdje je krenula porodica kobnog dana: Sjetili su se da im je ostao uključen plin pa je Almir…

About The Author
-