Zastupnici u Skupštini USK Jasmin Musić i Azhar Sejarić: Osuđujemo promoviranje ideja četničkih zločinaca

Drago Tendžerić iz Bosanske Gradiške izazvao je lavinu negodovanja, uz pozivanja nadležnih da reagiraju, nakon što se pored natpisa Masovne grobnice Lanište jedan u kojoj je pronađeno 188 Bošnjaka, fotografisao sa tri prsta otkrivajući leđa na kojima su istetovirani četnički zločinci Draža Mihailović i Momčilo Đujić.

 

 

Povodom fotografije objavljenoj na društvenim mrežama, a na kojoj izvjesni Drago Tendžerić iz Bosanske Gradiške stoji pored natpisa masovne grobnice Lanište i pozira s tri prsta i četničkim tetovažama, oglasili su se zastupnici u Skupštini USK, Ključani Jasmin Musić i Azhar Sejarić.

 

 

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

 

Nakon objave nacionalističkih i fašističkih poruka sa Laništa, mjesta na kojem su počinjeni najmorbidniji ratni zločini, od strane izvjesnog Drage Tendžerića, kao izabrani zastupnici iz općine Ključ na prvom mjestu želimo iskazati naše suosjećanje i duboko poštovanje prema porodicama 188 žrtava bačenih u masovnu grobnicu Lanište, koja je ovaj put poslužila kao inspiracija za promoviranje ideja četničkih zločinaca.

 

 

 

 

Ratni zločini, genocidna namjera, etničko čišćenje su karakteristike srpske vlasti tokom okupacije teritorije naše općine u periodu od 1992. do 1995. godine. Građani Ključa neće dozvoliti da ta istina, potvrđena i na međunarodnim sudskim instancama bude zamijenjena bilo kakvim mitovima i lažima.

 

 

Pozivamo nadležne pravosudne i policijske organe, u prvom redu Tužilaštvo, da pravovremenim reagovanjem, privođenjem odgovornog lica, te adekvatnim kaznama pošalju više nego jasnu poruku nulte tolerancije nacional-fašističkim i šovinističkim provokacijama.

 

 

Zastupnici u Skupštini USK-a Jasmin Musić i Azhar Sejarić

 

(Press)

(79)

Zastupnici u Skupštini USK Jasmin Musić i Azhar Sejarić: Osuđujemo promoviranje ideja četničkih zločinaca

About The Author
-