Zašto MUP RS o ovim snimcima šuti: Tri osobe ulaze u navodno opljačkanu kuću kobne noći kada je David nestao?!

Sada su se pojavili i najnoviji snimci nadzornih kamera ispred kuće u kojoj je, prema policijskim tvrdnjama, Dragičević izvršio pljačku, a koje MUP RS nijednog trenutka nije spomenuo tokom istrage.

 

Iako je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukačvečeras opet potvrdio da je istraga o smrti Davida Dragičevića iz Banjaluke pokazala da nema elemenata krivičnog djela, odnosno da nije ubijen, već da je smrt nastala kao posljedica utapanja, tragedija 21-godišnjeg mladića i dalje izaziva veliki broj negativnih reakcija i sumnji u zvanični policijski izvještaj.

Tim prije što u javnost stalno izlaze skriveni detalji iz kobne noći, a sada su se pojavili i najnoviji snimci nadzornih kamera ispred kuće u kojoj je, prema policijskim tvrdnjama, Dragičević izvršio pljačku, a koje MUP RS nijednog trenutka nije spomenuo tokom istrage.

Njih je na svom blogu objavio Slobodan Vasković uz propratno objašnjenje svakog snimka, a tekst prenosimo u cjelosti:

02. časa i 52 minuta – Klip 1 pokazuje vrijeme kada je Osoba, za koju u MUP-u RS tvrde da je David Dragičević, ušla u kuću u ulici Velibora Janjetovića Janje 11, u naselju Lauš u Banjaluci.

 

02 časa i 56 minuta – Klip 2 pokazuje vrijeme kada Osoba NN1 (za koju mediji tvrde da je vlasnik kuće) ulazi u nju.

03. časa i 09. minuta – Klip 3 pokazuje vrijeme kada Osoba NN2 (za koju mediji tvrde da je brat vlasnika kuće) ulazi u nju.

03. časa i 42 minuta – Klip 4 pokazuje vrijeme kada Osoba, za koju u MUP-u RS tvrde da je David Dragičević, izlazi iz kuće u ulici Velibora Janjetovića Janje, u naselju Lauš u Banjaluci.

 

Ovi snimci više nego jasno demantuju Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, da je David Dragičević, kobne noći, provalio u kuću.

Ilić je prećutao da su osim Osobe (za koju je ustvrdio da je David) ušao još bilo ko u Kuću. A snimci jasno pokazuju da su Tri Osobe ušle u Kuću u svega 17 minuta.

On je, na pres konferenciji održanoj 26.03.o.g., samo naveo vrijeme kada je, kako je rekao, David ušao u kuću i kada je iz nje izašao. A nije ni riječju pomenuo i druge dvije osobe. Ni Ilić niti bilo ko drugi iz MUP-a RS.

Ilić, ali i kompletan vrh MUP-a RS, moraju javnosti objasniti zbog čega i dalje ćute o ovim izuzetno bitnim detaljima, koji ruše njihovu postavku da je David u kuću ušao da pljačka. Jasno je da nije.

Moraju dati odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja, koja se nameću nakon dokaza da su Kobne noći u toj Kući bile Tri osobe, a ne samo David, kao i šta se u dešavalo u kući tokom tih 50 minuta.

Na ta pitanja mora odgovore dati i Okružno tužilaštvo Banjaluka.

(nastaviće se)

 

(slobodanvaskovic.blogspot.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

(906)

Zašto MUP RS o ovim snimcima šuti: Tri osobe ulaze u navodno opljačkanu kuću kobne noći kada je David nestao?!

About The Author
-