VLADA SRBIJE HITNO DONIJELA MJERE! OVO JE SADA ZABRANJENO: Stigla najnovija vijest

Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23.00 časova do 06.00 časova narednog dana.

 

 

Na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Vlada Srbije na današnjoj sednica donela je nove mjere u cilju sprječavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana. Nove mere odnose se na Grad Beograd, imajući u vidu specifičnosti epidemiološke situacije.

 

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

 

Za nepoštovanje mjere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu mjeru.

 

maska-hirurska-covid-korona

 

Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

 

Sve mjere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dvije sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine.

 

Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju mjere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

 

Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Republici Srbiji i o svemu obavještavaju građane.

 

(Novi.ba/Srbijadanas.com)

(434)

VLADA SRBIJE HITNO DONIJELA MJERE! OVO JE SADA ZABRANJENO: Stigla najnovija vijest

| Slider, Vijesti |
About The Author
-