TUGA U BUŽIMU, U PETAK POSLJEDNJI ISPRAĆAJ: 17-godišnja učenica Rejhana Kedić poginula nakon pada sa…

U Bužimu, u blizini Saniteksa, u srijedu je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala tinejdžerka, u 17-oj godini života.

Nesreća se dogodila oko 12:30h, a zbog pada sa motocikla-skutera, koji je učestvovao u nesreći, smrtno je stradala mlađa ženska osoba. Radi se o učenici Mješovite srednje škole Bužim, Kedić (Dževad) Rejhani.

Dženaza će treba obaviti u petak 22.o4.2016 godine na porodičnom mezarju

Druga učenica iste škole A.K., koja je vozila skuter, zadobila je lakše tjelesne povrede.

Na istom mjestu do sada se desilo preko 100 saobraćajnih nezgoda i izlijetanja sa ceste u potok.

Rejhana je teško povrijeđena pri padu sa skutera bez registarskih oznaka, koji je, u bužimskoj Ulici generala Izeta Nanića, sletio sa ceste, nakon čega je prevezena u lokalnu bolnicu i tri sata kasnije konstatovana je smrt.

“A.K. je izgubila kontrolu nad motociklom, prilikom čega je skuter sletio s kolovoza, obje osobe su pale i zadobile tjelesne povrede. Po svemu sudeći, stradale djevojke nisu imale zaštitne kacige, te su bile na tuđem motoru, ali to još ne možemo službeno potvrditi”, rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Ovo je već treći ugašeni život u posljednjih nekoliko dana u USK, a i u prethodna dva slučaja u pitanju je bila vožnja motociklom. Crni niz počeo je kada je u Velikoj Kladuši poginuo Jasmin Duraković (30), a potom je život izgubio i vozač motocikla Nijaz Pašalić (55) iz Bosanske Krupe.

(132)

TUGA U BUŽIMU, U PETAK POSLJEDNJI ISPRAĆAJ: 17-godišnja učenica Rejhana Kedić poginula nakon pada sa…

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-