STIŽU ČESTITKE SA SVIH STRANA, JAVLJAJU SE DŽEKO, NURKIĆ… Amelu je stigla i pohvala od NAJDRAŽEG BOSANCA I HERCEGOVCA, OVO JE IPAK POSEBNO

Naš najbolji atletičar Amel Tuka večeras je u Dohi u finalu Svjetskog prvenstva na 800 metara osvojio srebro i tako ostvario najbolji rezultat u karijeri i donio BiH novu medalju.

 

 

Nakon velikog uspjeha mnogi sportisti su čestitali Tuki osvajanje srebra, a jedan od njih je i košarkaš Jusuf Nurkić.

 

“Bosanska zvijer” je na Facebooku samo kratko uz fotografiju Amela Tuke napisao: Ponos nacije.

 

72640792-2454208944661951-3442679427505324032-n

 

Najboljem bh. atletičaru čestitao je i kapiten Zmajeva Edin Džeko.

 

Napadač Rome je na Facebooku napisao:

 

– Za mene si svakako zlatni. Bravo Amele. Svaka ti čast prijatelju! – napisao je Džeko.

 

2

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić također je uputio najboljem bh. atletičaru čestitku za osvojenu srebrenu medalju u finalu Svjetkog prvenstva u atletici održanog večeras u Dohi, u utrci na 800 metara.

 

– Veliki je uspjeh osvojiti drugo mjesto na svjetskom takmičenju. Upućujem Vam iskrene čestitke u svoje, uime Predsjedništva BiH, a slobodan sam reći, i uime svih građana BiH na osvojenoj srebrenoj medalji – naveo je Komšić.

 

komsicn1

 

Dodao je da je Tuka, kao jedan od naših najboljih ambasadora u svijetu, još jednom dokazao da je veliki borac i uspješan sportista.

 

– Pored mnogih prepreka iz godine u godinu dokazujete da se odricanje, trud i naporan rad isplati. Vaš uspjeh, kao i uspjesi svih naših sportista, obavezuju nas da intenzivnije radimo na rješavanju problema s kojima se susreću bh. sportisti i omogućimo im profesionalnije uvjete. Hvala Vam što Vaš uspjeh i medalje dijelite s nama. Želim Vam mnogo sreće u daljim takmičenjima i karijeri – istakao je Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(352)

STIŽU ČESTITKE SA SVIH STRANA, JAVLJAJU SE DŽEKO, NURKIĆ… Amelu je stigla i pohvala od NAJDRAŽEG BOSANCA I HERCEGOVCA, OVO JE IPAK POSEBNO

About The Author
-