PREMIJER KONAKOVIĆ OGORČEN: Sarajevo ne zaslužuje ovakav cirkus!

Bura oko predstave koju je direkcija festivala pozvala, a onda sam zabranila, se ne stišava. Putem svog FB profila reagirao je premijer Kantona Sarajevo Dino Konaković, koji ističe da je riječ o (samo)zabrani koju je direkcija festivala, a nikako potez bilo koga iz vlasti glavnog grada.

 

POVEZANI SADRŽAJ: KARDINAL GA TUŽIO, POLICIJA ČUVALA: Kontroverzna predstava Olivera Frljića odigrana u Sarajevu uz zaštitu specijalaca!

 

Publika je, pak, večeras nahrlila u Narodno pozorište i ušla, kako je saopćio direktor festivala Nihad Kreševljaković i time se ogradio od predstave koju je sam selektirao, na vlastitu odgovornost

 

Premijer Kantona Sarajevo Dino Konaković na svom Facebook profilu prokomentirao je održavanje sporne predstave Olivera Frljića “Naše nasilje i vaše nastilje” u sklopu Pozorišnog festivala MESS.

 

mess

 

“U Sarajevu je odigrana predstava koju je organizator zabranio sam sebi. Njenim sadržajem je uspio uznemiriti vjernike, a njenom zabranom one koji ovakve predstave smatraju društveno angazovanom umjetnošću”, istakao je Konaković.

Poručio je kako Sarajevo ne zaslužuje ovakav cirkus.

“MUP i Tužilaštvo KS će istražiti prijetnje i pritiske, a Vlada Kantona Sarajevo i Skupština Kantona Sarajevo će analizirati rad organa i menadžmenta MESS-a”, poručio je premijer Konaković.

Podsjećamo, predstava “Naše nasilje i vaše nasilje” reditelja Olivera Frljića selektirana je od strane direkcije MESS-a, međutim, u danima uoči njenog igranja izavala je određene negativne reakcije kod dijela religijske javnosti u Sarajevu. Nakon toga je direkcija festivala sama donijela odluku da se predstavi zabrani za publiku.

Publika je, pak, večeras nahrlila u Narodno pozorište i ušla, kako je saopćio direktor festivala Nihad Kreševljaković i time se  ogradio od predstave koju je sam selektirao, na vlastitu odgovornost.

 

DEPO Portal/BLIN Magazin

(131)

PREMIJER KONAKOVIĆ OGORČEN: Sarajevo ne zaslužuje ovakav cirkus!

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-