POTVRĐENO: Pogledajte zašto je Fuadu Mahmić iz Plahovića kod Zenice ubio njen bratić…

Za monstruozno ubistvo Fuade Mahmić (46) iz Plahovića kod Zenice terete se njen bratić Muhamed Mahmić (18) koji je izvršio ovo ubistvo, dok mu je pomagao njegov prijatelj Rasim Alić, potvrđena su ranija pisanja “Avazovog” portala.

Iako su se u javnosti pojavile dezinformacije da je ovo ubistvo izvršio Tufik Osmanović zvani Tufo iz Kaknja i to zbog neuzvraćene ljubavi, on je još sinoć pušten na slobodu. Kako nezvanično saznajemo, Tufo je u vrijeme ubistva boravio u Travniku.

Saslušani u Kantonalnom sudu

Podsjetimo, sinoć su Muhamed i Ramiz saslušani u Kantonalnom sudu, gdje su se izjasnili o krivici koja im se stavlja na teret. Iako su se iz Tužilaštva ZDK tokom jučerašnjeg dana izjašnjavali o ovom slučaju, posebno je interesantno da niko nije pominjao kako je dan ranije uhapšena i treća osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom, te da je saslušana na okolnosti ovog krivičnog djela.

Kako je javnosti od ranije poznato, Fuadu Mahmić pronašao je ribar na lijevoj stranici obale rijeke Bosne u Blatuši. Tijelo je, navodno, pronađeno sa vezanim rukama i nogama zamotano u čaršaf, a najviše uboda, sedam – osam, zabilježeno je u predjelu vrata, te su na cijelom tijelu vidljive povrede zadobijene od udaraca.

Preliminarni rezultati obdukcije

I preliminarnim rezultatima obdukcije također je utvrđeno kako je smrt nasilnog karaktera i neposredno nastala usljed mehaničkog ugušenja. Uočeno je više povreda u predjelu glave, vrata i ostalih dijelova tijela.

Jučer je na mjesnom mezarju u Plahovićima obavljena dženaza i ukop nesretnoj Mahmić, a porodica, prijatelji i komšije još uvijek ne mogu vjerovati kako je Fuada ubijena. Naročito im je šokantno, kako je ranije izjavila za “Avazov” portal Azira Mahmić, Fuadina amidžićna, što je upravo ona odgojila bratića, te ga finansirala.

Motiv najvjerovatnije novac

Valja istaći kako je Fuada, bila udata za Italijana i imala je italijansku penziju, pa se sumnja da je ubijena zbog novca.

Na ove sumnje upućuju i izjave komšija i familije ubijene, koji su kazali da su je posljednji put vidjeli u petak, kada je sa bratićem otišla podići penziju sa kojim je i živjela.

Zatražen pritvor

Kantonalno tužilaštvo ZDK uputilo je Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje pritvora iz razloga propisanih članom 146. stav 1. tačka a), b) i d) Zakona o krivičnom postupku F BiH, protiv osumnjičenog Muhameda Mahmića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 166. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osim njega, pritvor je zatražen i za Ramiza Alića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela iz člana 346. stav 3. u vezi stava 1. KZ F BiH.

(76)

POTVRĐENO: Pogledajte zašto je Fuadu Mahmić iz Plahovića kod Zenice ubio njen bratić…

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-