OVAKVO NEVRIJEME SE NE PAMTI Snažan vjetar u Sarajevu oštetio krov škole, rušio stabla, panoe, spomenike

Snažan vjetar koji od sinoć puše u Sarajevu izazvao je brojne probleme. Kako javljaju čitaoci “Dnevnog avaza” u mnogim dijelovima grada vjetar je rušio stabla, reklame, a oštećen je i krov Treće osnovne škole na Ilidži.

 

 

U naselju Dobrinja i na Ilidži vjetar je isčupao nekoliko stabala. Srećom nije niko povrijeđen.

 

 

3

 

 

Također, vjetar je oborio i spomenik koji je podignut policajacima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću na Alipašinom polju.

 

 

Takođe, na nekoliko mjesta u gradu vjetar je oborio reklamne panoe.

 

 

4

 

 

Šator kovid centra u Novom gradu također je oboren.

 

 

Ekipe preduzeća “Park” i “Rad” su na terenu i uklanjaju grnje koje je padalo na saobraćajnice.

 

 

– Shodno upozorenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda na jake udare vjetra, trenutne vremenske neprilike, padavine i narandžasti meteo alarm, te činjenicu da na poziv nadležnih ekipa Parka već od ranog jutra interveniše na terenu i uklanjaju obrušeno stabla breze u Novom Sarajevu preduzeće Park moli građane Kantona Sarajevo da dok vremenske neprilike traju budu maksimalno oprezni i vode računa o sebi i imovini – navode iz Parka.

 

 

6

 

 

Bitno je da ne ostavljaju automobile u blizini velikih stabala, da se s oprezom kreću pored drvoreda i posebno visokog drveća, da prilaze zelenim površinama na kojima su visoka stabla, drvoredima i stambenim zgradama ne blokiraju parkiranim automobilima kako bi i intervencije pomoću mehanizacije jednostavnije i lakše bile obavljene.

 

 

7

 

 

– Jutros je na poziv nadležnih ekipa Parka za sječu i zaštitu stabala s mehanizacijom u ulici Kemala Kapetanovića u blizini nebodera gdje je jako vjetar u potpunosti polomio, tačnije prelomio veliko stablo breze. Stablo se u ranim jutarnjim satima obrušilo na zelenu površinu i saobraćajnicu, na sreću nitko nije stradao, niti je bilo materijalne štete – naveli su iz preduzeća “Park”.

 

 

8

FOTO: AVAZ

(5)

OVAKVO NEVRIJEME SE NE PAMTI Snažan vjetar u Sarajevu oštetio krov škole, rušio stabla, panoe, spomenike

About The Author
-