NOVI DETALJI O NESREĆI U KOJOJ JE TEŠKO POVRIJEĐEN SOLAK: Prebačen u SARAJEVSKU BOLNICU gdje će biti operisan…

Prema posljednjim informacijama, teže je povrijeđen.

 

 

 

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak danas je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na ulazu u Konjic.

 

 

U trenutku nesreće, on je upravljao motocikom.

 

 

Direktorica ove zdravstvene ustanove Suzana Sokolović – Begić potvrdila je da je zadobio teške povrede, koje nisu životno ugrožavajuće.

 

 

Radi se o otvorenom prelomu podlaktice.

 

 

– U toku je transport pacijenta sanitetskim vozilom za Sarajevo, u pratnji ljekara i tehničara – kazala je Sokolović – Begić.

 

 

Portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić kazao je da se nesreća dogodila u mjestu Živašnica, te da je automobilom sa kojim se sudario Solak upravljao muškarac iz Konjica.

 

 

Okolnosti pod kojim se nesreća dogodila bit će poznate nakon okončanja uviđaja, a u sve je uključeno i Tužilaštvo HNK, kazao je Marić.

 

 

Solak prebačen u sarajevsku bolnicu

 

 

Prema informacijama iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, Fahrudin Solak (47) iz Sarajeva, koji je upravljao motociklom marke BMW, pod još neutvrđenim okolnostima, sudario se sa Muharemom D. (52) iz Konjica, koji se nalazio za volanom automobila VW Sharan.Nesreća se dogodila u 13:30 sati u mjestu Živašnica u Konjicu, a Solak je zadobio otvoreni prijelom ruke.

 

 

(3155)

NOVI DETALJI O NESREĆI U KOJOJ JE TEŠKO POVRIJEĐEN SOLAK: Prebačen u SARAJEVSKU BOLNICU gdje će biti operisan…

About The Author
-