ZNATE LI ŠTA SE DESILO ČOVJEKU KOJI JE PRIMIO VAKCINU PROTIV CORONE: Ovo je njegovo iskustvo…

Јedna od prvih osoba na kojoj se testira nova vakcina protiv virusa korona romanopisac i bivši dječji TV voditelj Simion Korti (Corty) prenio je svoje utiske o nekim nuspojavama.

 

 

 

Gostujući u jutarnjem programu “Dobro jutro, Britanijo” on je objasnio zašto je dobrovoljno pristao na testiranje, koje je juče počelo u Oksfordu i otkrio je neke od potencijalnih nuspojava,.

 

 

Neželjeni efekti vakcine sadrže simptome nalik gripu i bolove u mišićima, a u najgorem slučaju i groznicu tokom nekoliko dana, otkrio je Simion.

 

 

Objasnio je da je on jedan od 500 ljudi koji pomažu u ispitivanju u Okfsordu, a sebe je nazvao “samo vrlo malim dijelom ove stvari”.

 

 

– Mi smo dio ovog procesa u kojem se utvrđuje da li je vakcina sigurna, a nakon ovog ispitivanja uslijediće drugo o efikasnosti u okviru zajednice kako bismo vidjeli da li to djeluje na hiljade ljudi”.

 

 

Inače, u okviru ispitivanja postoje dvije grupe, jedna prima novu vakcinu protiv koronavirusa, a druga prima vakcinu protiv meningitisa i učesnicima u ispitivanju neće biti rečeno u kojoj su grupi, s obzirom na to da obje vakcine izazivaju slične nuspojave.

 

 

(4660)

ZNATE LI ŠTA SE DESILO ČOVJEKU KOJI JE PRIMIO VAKCINU PROTIV CORONE: Ovo je njegovo iskustvo…

| Foto/Video, Slider, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-