Nekada imam u džamiji, a sada provokativna Naida: Pogledajte kako je Ramiz izgledao dok je bio muškarac! (Foto)

Ramiz Mujkanović (26) je transrodna osoba koja živi i radi u Sarajevu, i ima veliki uticaj na društvenim mrežama, te je shodno tome prati veliki broj ljudi na istim.

 

 

Rođen je u Nemačkoj, gde je dobio nadimak Franc, a kao dečak najviše je voleo Ferari automobile, zbog čega su je tako i zvali.

 

 

Kombinacija dva nadimka iz detinjstva učinila ga je umetničkim imenom kojim se danas predstavlja javnosti.

 

 

– Ramiz je u prošlosti bio verski imam. Barem tako je otkrio prije par dana u emisiji kod Senada Hadžifejzovića. Tačnije, otkrila budući da želi da se sada tako oslovljava. Naida, nekada Ramiz, izazvala je buru u javnosti svojim pojavljivanjem u Centralnom dnevniku na Face TV, a reakcije su razne.

 

 

– Transformacija se desila iz imama u ženu jer sam ja to željela. Ne bih bila ovo danas bez Božije odredbe – rekla je ona u intervjuu.

 

 

 

 

Ramiz je danas Naida, koja već nekoliko mjeseci uzima hormonsku terapiju koja prethodi hirurškom liječenju promjene spola.

 

 

Kao dijete znao je da je drugačiji. U početku je sumnjao da je gej, ali su dileme otklonjene već pri prvom pokušaju emotivne veze sa gej osobom.

 

 

 

 

– Počela sam da pijem hormon prije četiri mjeseca i nisam se nadao velikim promjenama. Ipak, lice mi je već ženstvenije, grudi mi rastu… Presrećna sam. Jedina mana je višak emocija, ali ja se borim – rekla je svojevremeno sada već Naida za Avaz.

 

 

 

 

Predrasude su je prije mnogo godina otjerale iz malog bosanskog grada. U Sarajevo je došla sama i uspjela u svakom planu. Ona je odličan frizer, njena lista čekanja je duga i svakoga očara u trenu.

 

 

 

 

– Konačna operacija će tek za dvije godine. Do tada ću riješiti grudi i skidanje adamove jabučice. Oduvijek sam maštala o velikim grudima, sve dok nisam osjetila taj teret na pregledu – objasnila je ona. Rekla je da će možda postati i prva transrodna bula u Sarajevu.

 

 

 

Izvor: Espreso

(2065)

Nekada imam u džamiji, a sada provokativna Naida: Pogledajte kako je Ramiz izgledao dok je bio muškarac! (Foto)

| Foto/Video, Magazin, Slider, Vijesti |
About The Author
-