MINISTAR ČAMPARA O ČISTKI U SDA, FORMIRANJU REZERVNOG SASTAVA POLICIJE, ZAMJENI TEZA SNSD-a: „Možemo doći u situaciju da nam Dodik i SNSD kažu da…“

Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine kazao je za N1 da SDA planira uvođenje mlađih kadrova.

 

 

”Mi smo i prije ovih izbora krenuli u jednu vrstu, tako da kažem, čistke u okviru SDA. Drago mi je što je predsjednik naglasio da će se SDA otvarati. Doduše SDA nikad nije bila samo bošnjačka članka. Koga će čistiti? Vjerovatno se mislilo na neke ljude.

 

Želimo da uvedemo mlađe ljude. Trebaju nam mlađi da bi stranka brže funkcioniralala. Želimo da podmladimo stranku da to bude stranka umjerenog desnog centra ako se to tako može nazvati”, kazao je Čampara.

 

O uspostavi rezervnog sastava policije u BiH

 

”Smatrali smo i danas smatramo da ne trebaju rezervni sastavi policijskih struktura. Nemamo popunjen ni aktivni sastav.

 

Nigdje nema u potpunosti da je prema pravilnicima popunjenost sto posto. Nema logike da se uspostavlja rezervni sastav. Ako su motivi ono što oni govore, stvarno mislim da niko ne vjeruje u te stvari. Ako govorimo i o migrantskoj krizi, ona prije svega pogađa Federaciju. RS nema neku vrstu opravdanja kada to navodi kao razlog”, naglasio je Čampara za N1.

 

”Mislim da neće biti rata, ali ste potpuno u pravu kad kažete da sve ovo stvara nervozu i strah kod građana. Rezervni sastavi policije asociciraju na loše uspomene. Ja sam siguran da ovdje neće biti rata ni zbog međunarodne zajednice koja je ovdje uložila mnogo energije i truda. Kada govorimo o vojnim efektivima i policijskim snagama, jako je bitan balans u tim snagama”, ocijenio je on.

 

O NATO putu, MAP-u…

 

”O NATO-u nema sporazuma, postoji zakon. Zakoni postoje da bi se provodili. Možemo doći u situaciju da nam Dodik i SNSD kažu da ovaj zakon o saobraćaju nećemo poštovati. Ovdje se radi o jednoj zamjeni teza.

 

Gospodin Radmanović je bio taj koji je potpisao odluku Predsjedništva. I odjednom su se danas predomislili. Naš je stvar vrlo jasan. Vladavina prava i vladavina zakona i mi samo to želimo. Imate sporazum, izjava koja je napravljena prije nekih mjesec dana gdje je tačno decidno navedeno evroatlanske integracije”, kazao je Čampara za N1 televiziju.

(596)

MINISTAR ČAMPARA O ČISTKI U SDA, FORMIRANJU REZERVNOG SASTAVA POLICIJE, ZAMJENI TEZA SNSD-a: „Možemo doći u situaciju da nam Dodik i SNSD kažu da…“

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-