MEKTIĆ BRUTALNO RASPALIO PO DODIKOVOJ STRANCI: „SNSD ne prestaje da je*e narod u zdrav mozak, opljačkali ste sve, postali smo bijednici u…

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić oštro je reagirao na nekoliko očajničkih poteza vladajućeg režima u Republici Srpskoj.

 

 

Tako je Mektić na društvenim mrežama komentirao najnoviji potez ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatana Klokića, piše „Slobodna Bosna“.

 

„Institucije Republike Srpske posvećene su sprovođenju postojećih, te definisanju novih mjera koje za rezultat imaju usporavanje i zaustavljanje negativanog trenda odlaska stanovništva, a naročito mladih i stručnjaka“, kazao je Klokić nakon plenare sjednice na kojoj su učestvovali i predstavnik predsjednika Ruske Federacije u Centralnom federalnom okrugu Igor Olegovič Ščogoljev, kao i gubernator Brjanske oblasti Aleksandr Bogomaz.

 

„Pa šta će u Rusiji koji ku**c kad nam mladi odlaze u zapadnu Evropu. Ne bi me iznenadilo da odeš i u Kongo na temu zaustavljanja odlaska mladih iz RS-a. Ovaj SNSD ne prestaje da je*e narod u zdrav mozak“, poručio je Mektić.

 

Nedugo nakon toga Mektić je žestoko reagirao i na saopćenje SNSD-a u kojem stoji kako interes Republike Srpske ne može biti talac pojediničanih ili interesa grupe ljudi.

 

„Savez nezavisnih socijaldemokrata izuzetno cijeni doprinos DNS-a u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa“, stoji između ostalog u saopćenju.

 

„Republika Srpska nikada više nije bila u raljama interesne grupe, nego ljudi iz SNSD-a. Ta interesna grupa je opljačkala sve resurse i osiromašila vlastiti narod tako da smo postali bijednici u vlastitoj državi“, poručio je Maktić, piše „Slobodna Bosna“.

 

(SB)

(137)

MEKTIĆ BRUTALNO RASPALIO PO DODIKOVOJ STRANCI: „SNSD ne prestaje da je*e narod u zdrav mozak, opljačkali ste sve, postali smo bijednici u…

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-