MILORADU DODIKU UGAŠEN YOUTUBE KANAL, ALI TO NIJE SVE: Musk mu oduzeo i plavu kvačicu na X-u!

Na video mreži YouTube, na koju se može otići sa sajta dodik.net ili klikanjem na ovom sajtu na ikonicu vidi se da kanala više nema i da tu stoji upozorenje da je on ugašen zbog kršenja uslova korišćenja…

 

 

 

Društvena mreža YouTube ugasila je zvanični kanal predsjednika RS-a Milorada Dodika, a društvena mreža X (ranije Twitter) ukinula je plavu kvačicu kao oznaku autentičnosti za njegov profil.

 

 

Na video mreži YouTube, na koju se može otići sa sajta dodik.net ili klikanjem na ovom sajtu na ikonicu vidi se da kanala više nema i da tu stoji upozorenje da je on ugašen zbog kršenja uslova korišćenja.

 

 

Svim ovim mrežama Capital se obratio medijskim upitom za razjašnjenje za njihov potez, a njihovi odgovori će biti objavljeni kada stignu.

 

 

Viši asistent na Studijskom programu za novinarstvo i komunikologiju Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci Borislav Vukojević kaže da je veoma teško procijeniti šta je neki vlasnik kanala na YouTube platformi radio zbog čega bi mu se suspendovala usluga.

 

 

– Ne možemo ništa znati ako ne znamo šta je vlasnik naloga radio ili kakve je poruke i upozorenja dobio – kaže Vukojević.

 

 

U korisničkim informacijama o autentifikaciji profila na mreži X se navodi da se bez plave kvačice može ostati u svakom trenutku i to iz više razloga i bez ikakve najave.

 

 

 

 

Među razlozima koji se navode stoji da se oznaka autentifikacije može izgubiti zbog promjena na profilu poput zamjene fotografije, korisničkog imena i ličnih podataka do trenutka kada se ponovo uradi verifikacija.

 

 

Također, Google navodi da su mnogi korisnici Twittera izgubili plavu oznaku zato što nije bilo moguće da se utvrdi njihov identitet, ali i zbog ranije namjere vlasnika Elona Muska da ovu uslugu naplaćuje, od čega je ubrzo odustao.

 

 

Usluge za sajt dodik.net uskratila je i kompanija CloudFlare koja se bavi strateškim geografskim pozicioniranjem sadržaja sajtova, odnosno lokalnim čuvanjem keš memorije na najbližoj serverskoj stanici u odnosu na korisnika.

 

 

Ova usluga omogućuje korisniku nekog sajta da do traženog sadržaja dođe daleko brže na precizno definisanoj lokaciju.

 

 

Zbog toga je i sajt dodik.net bio privremeno nedostupan, ali je nakon kraćeg vremena ponovo aktiviran.

 

 

 

(SB)

(681)

MILORADU DODIKU UGAŠEN YOUTUBE KANAL, ALI TO NIJE SVE: Musk mu oduzeo i plavu kvačicu na X-u!

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-