Halilhodžić u suzama za “Avaz”: Ovo je šok, velika tragedija…

Francuski i engleski mediji donose uznemirujuće informacije o novom fudbaleru Kardifa Emilijanu Sali (Emiliano, 28).

 

 

Prema posljednjim vijestima, mali avion u kojem se, osim Sale, nalazio još samo pilot, nestao je s radara sinoć u blizini otoka Gernsi u Engleskom kanalu.

 

Kontrola leta potvrdila je da je avion putovao iz francuskog Nanta prema velškom Kardifu. Sumnja se u najgori scenarij, odnosno da su nastradali i Sala i pilot aviona.

Sala je, podsjetimo, odletio u Nant da se pozdravi s donedavnim saigračima i trenerom Vahidom Halilhodžićem prije definitivnog odlaska u redove engleskog prvoligaša.

Kontaktirali smo našeg stručnjaka na klupi Nanta, koji nije mogao kontrolirati emocije, potresen dramatičnim vijestima.

 

– Šok je veliki… Nemojte me, molim vas, ništa pitati. Velika tragedija. Ništa, ništa više ne mogu reći. Hvala vam na razumijevanju – drhtavim glasom izjavio je za „Avaz“ trener Nanta Vahid Halilhodžić.

 

Proslavljeni Mostarac imao je odličan odnos sa Salom, koji je pod vodstvom Halilhodžića bilježio sjajne partije u Francuskoj (13 golova u sezoni), što je dovelo do njegovog rekordnog transfera u Kardif vrijednog 17 miliona eura, čime je postao najskuplje pojačanje ovog kluba u historiji.

 

S obzirom na to da je Sala prodan bez saglasnosti Halilhodžića, naš trener je čak razmišljao o odlasku s kormila francuskog kluba.

 

– Bio sam kod kuće i dugo sam razmišljao. Da se ovo desilo u drugom klubu, već bih otišao. Da nije Nant u pitanju, sigurno bih otišao – rekao je bh. stručnjak neposredno nakon transfera.

 

Inače, Kardif je u vlasništvu malezijskog mlilijardera Vinsenta Tana (Vincent), koji je i vlasnik većinskih upravljačkih prava u Fudbalskom klubu Sarajevo.

Izvor: Avaz.ba

(657)

Halilhodžić u suzama za “Avaz”: Ovo je šok, velika tragedija…

| Slider, Sport |
About The Author
-