Gotovi smo! Mask poslao najstrašniju poruku čovječanstvu! Scenario iz najgorih košmara svaki čas može da postane stvarnost!

Milijarder Elon Musk rekao je u ponedjeljak da misli da bi vojni sukobi na Bliskom istoku i u Ukrajini mogli eskalirati u Treći svjetski rat i sugerirao da američka vojna moć nije ono što je nekad bila u usporedbi s drugim globalnim silama.

 

 

 

– Moramo pronaći mir u Ukrajini i mislim da moramo obnoviti normalne odnose s Rusijom – rekao je Musk tijekom panela na društvenoj mreži X i dodao da bi trenutna situacija mogla natjerati Rusiju na veće savezništvo s Kinom.

 

 

Kako prenosi Wall Street Journal, Musk je pozvao na prekid vatre u Ukrajini i naglasio da je Ukrajina u bezizlaznoj situaciji.

 

 

Milijarder je također rekao da je politika Washingtona natjerala Rusiju na savezništvo s Iranom i Kinom te da bi savez triju zemalja mogao poraziti SAD i njegove saveznike u globalnom sukobu.

 

 

Putin ne može dopustiti poraz. Ne možemo isključiti opciju da će koristiti nuklearno oružje...' | 24sata

 

 

Prema njegovim riječima, žestoki sukob s Kinom i Rusijom bio bi poguban za SAD, s obzirom da zapadna koalicija u tom sukobu ne bi imala industrijsku prednost.

 

 

– Rusija ima sirovine, a Kina industrijski potencijal. To je, iskreno, idealna kombinacija s ratnog gledišta – rekao je Musk i pozvao američke vlasti da odustanu od politike konfrontacije.

 

 

Musk smatra da je “u pitanju civilizacija” te da bi prioritet američke politike trebao biti “izbjegavanje trećeg svjetskog rata” i sprječavanje situacije da regionalni sukob brzo preraste u globalni sukob.

 

 

– Mislim da mi, a da toga nismo svjesni, idemo prema trećem svjetskom ratu, donoseći glupe odluke jednu za drugom – rekao je Musk.

 

 

Russia Reveals Details of Elon Musk's Phone Call With Putin

 

 

Prema ukrajinskoj Pravdi, milijarder je pozvao SAD da “nađu” put do mira u Ukrajini i “nastave normalne odnose s Rusijom”.

 

 

Tijekom panela, on je sugerirao da nema antiruske pobune u ruskim okupiranim područjima Ukrajine u kojima se govori ruski jezik, nagovještavajući da bi se trenutne linije kontrole mogle transformirati u prekid vatre ili trajnu granicu.

 

 

Iz SAD saopšteno gde će biti granice Ukrajine, Kijev može samo da gleda Kako Putin uzima deo po deo...

 

 

Musk smatra da je prekid vatre moguć jer nema smisla prisiljavati područja koja navodno žele biti dio Rusije da budu dio Ukrajine.

 

 

Također je uvjeren da istočna Ukrajina i Krim pod ruskom okupacijom zaista žele biti ruski.

 

 

Milijarder ne razumije zašto vojnici obiju zemalja umiru svaki dan. Prema njegovom mišljenju, Rusija neće napustiti okupirana područja, a Ukrajina ih neće moći vratiti s manjom vojskom, pa je prekid vatre najbolji izlaz za ukrajinski narod.

 

 

Илън Мъск изпрати български сателит в Космоса с първия за 2023 година полет на SpaceX

 

(Informer)

(1096)

Gotovi smo! Mask poslao najstrašniju poruku čovječanstvu! Scenario iz najgorih košmara svaki čas može da postane stvarnost!

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-