DRŽAVO, REAGUJ! KO ŠTITI OVU BAHATU ŽENU?! Jelena Karleuša jača od ZAKONA! 3 mjeseca prošlo od prietnji i davljenja foto-reportera, a JK nije pozvana na…

Mala od velikog skandala napravila je nekoliko ozbiljnih prekršaja, ali niko iz tužilaštva zbog njenog bahatog ponašanja nije reagovao i sankcionisao je.

 

 

Jelena Karleuša, po svemu sudeći, misli da je bog i batina u Srbiji, a u tom stavu pomažu joj nadležne institucije, koje iz nekog razloga odbijaju da reaguju i zaštite građane, odnosno novinare od njenog bahatog i neprimjerenog ponašanja.

 

Iako je novinarka Kurira zbog niza učestalih prijetnji koje su upućene na društvenim mrežama, kako njoj tako i njenoj maloletnoj djeci, prijavila pjevačicu, Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ni poslije tri mjeseca Karleušu nije pozvalo na odgovornost.

 

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Nalog policiji

 

– Tužilaštvo za VTK moralo je da izda nalog policiji za prikupljanje potrebnih obavještenja, odnosno da ispita navode prijave koju je protiv pjevačice podnijela novinarka – objašnjava sagovornik Kurira iz pravosuđa.

 

Pomenutom tužilaštvu redakcija je poslednja dva dana upućivala pitanja šta se dogodilo s prijavama naše novinarke, ali do danas nismo dobili odgovor. S druge strane, Treće osnovno tužilaštvo, kome je foto-reporter Vladimir Šporčić podneo prijavu za fizički napad, nakon što ga je pevačica davila na groblju, naložilo je policiji da ispita sporni događaj.

 

Narod osuđuje JK

 

ŠTA SE ČEKA? UHAPSITE JE!

 

Nakon ponovnog napada na novinarku Kurira, narod je digao glas protiv Jelene Karleuše. Portal Kurira preplavili su komentari s jednim zahtjevom – da Jelena Karleuša konačno odgovara za svoje bahato ponašanje.

 

– Šta se, bre, čeka? Što se ovo đubre od žene ne strpa u zatvor? Ej, bre, ona davi čoveka na radnom mestu. Ko je više štiti – napisao je jedan, dok je drugi bio još direktniji:

 

– Hapsi ovo!

 

Preispitivanje dokaza

 

– Policija je po nalogu tužilaštva saslušala napadnutog foto-reportera, kao i svjedoka ovog incidenta, a potom prikupljene dokaze vratila tužilaštvu na dalje postupanje. U toku je preispitivanje dokaza, nakon čega će biti poznato da li će se pjevačica naći pod istragom zbog sumnje da je počinila krivično djelo zlostavljanja i mučenja – rečeno je Kuriru u ovom tužilaštvu.

 

I advokat Gvozden Grgur tvrdi da Jelena treba da odgovara za prijetnje našoj novinarki.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVANA

 

– Pitanje je koliko je država zainteresovana da zaštiti bilo kog građanina, bilo da je u pitanju javna ličnost bilo nepoznata osoba. Zakon treba da bude jednak za sve, a država treba da stane u zaštitu svakog građanina, bilo da je ta ličnost ugrožena od strane javne ličnosti ili običnog građanina koji se ne bavi javnim poslom. U njenim radnjama se stiču sva bitna obeležja krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138, stav 3 Krivičnog zakonika, a kada je upućeno novinaru. U tom slučaju zaprećena kazna zatvora je od šest meseci do pet godina. Gonjenje se preduzima po službenoj dužnosti, što znači da je država u obavezi da procesuira izvršioca krivičnog dela. Što se tiče uvreda, tu je krivično delo koje se preduzima po privatnoj krivičnoj tužbi, što znači da građanin mora da sam pokrene krivični progon. Država ne može da ostane nema na javnu pretnju batinama, i to jednom novinaru, što je teža okolnost nego da je tako nešto rekla običnom građaninu – jasan je Grgur.

 

Bez Fotošopa

 

JK ISTA BOKI 13, SAMO DEBLJA

 

 

Jelena Karleuša godinama se trudi da liči na svjetske zvjezde, a zapravo maloj od velikog skandala je najsličniji Bojan Jovanovski, iliti Boki 13. Njih dvoje se em druže, em imaju sličan stil oblačenja, a i igrom slučaja više vremena provode na sudu nego na poslu. Sličnosti između njih ima i u fizičkom smislu. I JK i Boki imaju istu boju i dužinu kose, a dok je uhapšeni šoumen uspeo da skine kilograme i da dovede liniju u red, pjevačica nikako da vrati nekadašnju vitkost, iako to stalno najavljuje.

 

Kurir.rs / Ivana Ercegovčević, Foto: Vladimir Šporčić.

(562)

DRŽAVO, REAGUJ! KO ŠTITI OVU BAHATU ŽENU?! Jelena Karleuša jača od ZAKONA! 3 mjeseca prošlo od prietnji i davljenja foto-reportera, a JK nije pozvana na…

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-