Bjelogrlić moćnim govorom uzdrmao Srbiju: Probudite se, oteli su nam zemlju. Vratimo je

Proslavljeni srbijanski glumac i režiser Dragan Bjelogrlić upitao je kako je moguće danas biti častan, normalan i vrijedan čovjek, a šutiti i okretati glavu.

 

 

On je pozvao sve ljude koji ne vjeruju u promjene da se “probude” i da na narednim izborima pomognu kako bi vratili građanima zemlju koju im je oteo, kako je istakao, interesno-politički kartel.

 

 

Komentarajući odluku da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo „aktivira Tomu Nikolića“, Bjelogrlić je rekao da Vučić, svojim narcisiodnim i autokratskim profilom ličnosti, nije uspio za ovih 10 godina suverenog vladanja da proizvode nijednog političara u svom okruženju koji bi bio dostojan poštovanja.

 

 

“Mislim da je radio sve suprotno. Kreirao je jedan niz karikaturalnih pojava na političkoj sceni i vjerovatno sada, u nedostatku nekih autoriteta, sjetio se nesretnog Tome koji se malo ubajatio, ali eto, on ima neku političku karijeru… Vjerovatno će pokušati s njim. To će biti zanimljivo vidjeti, Tomu niko nije vidio dugi niz godina. Šta taj čovjek radi, osim što živi na Dedinju i pije rakiju“, zapitao se Bjelogrlić.

 

 

On je dodao da je nemoguće biti častan, normalan, vrijedan, radan i istinoljubiv čovjek u Srbiji, a šutiti i okretati glavu.

 

 

“Mislim da je davno prošlo vrijeme kada se mi suočavamo sa nekim političkim marifetlucima ili sa velikom inflacijom ili sa nedostatkom političke zrelosti društva“, rekao je Dragan Bjelogrlić i dodao:

 

 

“Mislim da danas, biti častan čovjek, smatrati sebe normalnom, a šutiti na ovoliki kriminal, korupciju, na svakodnevno zaglupljivanje ljudi… Mislim da je to nemoguće“, poručio je Bjelogrlić u emisiji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“.

 

 

On je naglasio da postoji jedna grupa ljudi koja smatra da građani ovo sve zaslužuju.

 

 

“Oni misle da mi zaslužujemo da imamo vođu, da imamo takve ljude da nas vode… A najveći korpus čini apatični ljudi, koji više ne vjeruju, koji su izmrcvareni godinama zbog života koji živimo i ne vjeruju da je moguće nešto promijeniti“, naglasio je čuveni reditelj, a zatim se obratio tim ljudima:

 

 

“Želim da ih pozovem da se probude i da sada na ovim izborima koji dolaze povjeruju u sebe i u ljude oko sebe i da vratimo ovu zemlju koju nam je jedna mala interesno-politička grupa, ja bih je nazvao interesno-politički kartel, otela… Da vratimo zemlju sebi, jer mislimo da to zaslužujemo“, naglasio je Bjelogrlić.

 

(Raport)

(212)

Bjelogrlić moćnim govorom uzdrmao Srbiju: Probudite se, oteli su nam zemlju. Vratimo je

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-