Ubili su mi dušu, zatrli sjeme… David jeste pušio marihuanu, ali zbog toga nije lopov, narkoman niti samoubica!

Darko Ilić kaže da je moj sin ušao u kuću, opljačkao kuću, da je lopov, narkoman i da je na kraju otišao na most i skočio lastu. David nije lopov, narkoman niti samoubica. To je pošten momak, student ETF i IT škole u Beogradu.

 

Otac stradalog mladića Davida DragičevićaDavor Dragičević, danas se obratio javnosti na konferenciji za medije u Beogradu gdje je govorio o detaljima istrage o smrti svog sina, javlja N1.

 

“Ubili su mi dušu, zatrli su mi sjeme i ne znam kome više da palim svijeću. David Dragičević je ubijen, odgovorno tvrdim. Ko još stoji iza toga, otkrićemo na vrijeme. Ovo je potvrda od smrti koju je potpisao dr. Karan i udario pečat. Davida su našli 24. marta na ušću Crkvene kod Vrbasa. Po njihovom svjedočenju, vi koji pratite, pogledajte tu konferenciju u vremenu od 22 minuta, pogledajte šta se radi na toj konferenciji, ko koga gura i šta izjavljuju. Nikada nisu sjedili direktor policije, ministar, načelnik i patolog. Tužilac tu nije bio”, kazao je Davor Dragičević i dodao:

 

Darko Ilić kaže da je moj sin ušao u kuću, opljačkao kuću, da je lopov, narkoman i da je na kraju otišao na most i skočio lastu. David nije lopov, narkoman niti samoubica. To je pošten momak, student ETF i IT škole u Beogradu. David je pušio marihuanu, to znam i to mi nije sporno. Fotodokumentaciju u boji mi još uvijek ne daju, jer se sve vidi. Drugi nalaz je rađen na insistiranje majke Suzane i mene. Prije dobijanja ovog nalaza, ovo je re-obdukcija, rađena četiri dana nakon što je tijelo nađeno”.

 

Davor Dragičević je kazao da se na snimcima vidi da je riječ o “klasičnoj sačekuši”.

 

“Pogledajte sve njihove izjave, tvrde da se prvi i drugi obdukcioni nalaz poklapaju. Ne poklapaju. Ako ja na vas pucam iz vatrenog oružja, je l’ se prvo traži čahura ili rana? David je nađen u Crkvenoj u kanalizaciji. Dr. Željko Karan nije izuzeo vodu iz pluća. Dijete sam svoje poljubio 25. marta na obdukcionom stolu. 45 dana govorimo da nije bio u toj kući, da nije to uradio i niko nas ne sluša. Sve snimke što smo im dali su izuzeli i uništili, ovo su naši privatni. Vidi se na snimku da je to klasična sačekuša. Šest dana ne može tijelo putovati tim putem jer bi ga pojeli pacovi”.

 

Dodao je da je odsjekao kosu preminulog Davida i poslao na DNK analizu.

 

“Petog aprila, kad sam dobio ovaj nalaz, otišao sam na Novo groblje i objavio na grupi da hoću da sahranim svoje dijete. Izvadio sam ga iz hladnjače, odsjekao kosu i poslao na analizu da utvrde šta je konzumirao u proteklih deset godina. Hemiju nije, nije htio kafetin popiti kad ima temperaturu. Niko od nas nije anđeo, ali ko ima prava da se igra Boga i nekome oduzme život”.

 

Kazao je da mu se pokušava “napakovati dosta stvari”.

 

“Počeli su pakovati stvari, da sam terorista, obavještajac, pripadnik vehabijskog pokreta. Od RS-a, koliko narod ide vani, još malo neće ostati ništa. Oni uništavaju Ustav, narod, sve. To je takva zločinačka organizacija da ne možemo vjerovati šta se događa i čemu smo izloženi. 22. april je bio Dan Banjaluke. Tri muzike se zovu u grad, vješaju kišobrani po Gospodskoj, sadi se cvijeće, mi se okupljamo na Trgu Krajine. Nikad u život ništa nisam tražio od države, digao sam sedam kredita, hranio djecu kako sam znao i umio, radio sam po tri posla. Nisu mi nikada smetali ni milioni, ni vile, ni ljetovanja. Imao sam svoj život s kojim sam bio zadovoljan”, kazao je i dodao:

 

“Davida Dragičevića nikad neću oprostiti. Mi i oni u istoj državi više živjeti nećemo. Biće ili mi ili oni. Ja više nikakvu pomoć ne mogu dobiti”.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

(3129)

Ubili su mi dušu, zatrli sjeme… David jeste pušio marihuanu, ali zbog toga nije lopov, narkoman niti samoubica!

About The Author
-