TUŽNA SCENA IZ IVANJICE! OČAJNI RAŠKO KOSI MALINJAK: Da jede neko moj znoj, jok! (POTRESAN SNIMAK)

Društvenim mrežama kruži snimak na kome, kako se vidi, čovjek siječe svoj malinjak. Kako se može vidjeti u komentarima ispod videa, ali i po onome što se čuje na samom snimku, očajni Raško odlučio se na ovaj potez iz protesta zbog niske cijene malina.

 

 

– Nemoj Raško! A šta ako skoče cijene? – ubjeđuju ga prijatelji .

 

– Nema ništa! Da jede neko moj znoj, jok! – očajan je Raško.

 

U komentarima ispod snimka se mnogi pitaju što nije posjekao i ostale sadnice, ali je neko napisao da to nisu Raškove.

 

Podsjetimo, predsjednik Udruženja “Limska dolina” Sanel Dizdarević rekao je nedavno da dnevno formiranje otkupnih cijena koje se najavljuje, dovodi malinare u ozbiljan problem.

 

“Ni u jednom trenutku ne znamo koliko je isplativ posao kojim se bavimo. Proizvođači se zadužuju kupujući repromaterijal i đubriva u poljoprivrednim apotekama. Kada stigne naplata, vrlo je realna situacija da će umjesto 300 ili 400 kiligrama morati da predaju tonu voća”, kazao je on.

 

Dizdarević je dodao da minimalna cijena maline po kilogramu ne bi smjela da bude niža od 1,5 eura, odnosno da bi to bio realan iznos kojim bi proizvođači mogli da pokriju osnovne troškove proizvodnje.

 

Predstavnik Asocijacije malinara i kupinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da malinari već duže vrijeme traže da se “razbije kartel hladnjačara”, dok je predsjednik Skupštine opštine Arilje i član udruženja malinara “Vilamet spas” Dragiša Terzić zatražio da država obezbijedi “fer tržišnu utakmicu”.

 

Odluka Asocijacije je da malinari ne beru rod ukoliko se ne postigne dogovor s izvoznicima, rekao je Radović za Novi dan.

 

Pogledajte video:

 

(Kurir)

(1055)

TUŽNA SCENA IZ IVANJICE! OČAJNI RAŠKO KOSI MALINJAK: Da jede neko moj znoj, jok! (POTRESAN SNIMAK)

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-