Sarajlija Nenad ‘zakovao’ Neleta: Da je imao mozga (i mu*a) i vratio se ovdje, radio bi isto, al’ bi imao status Boga!

Na aerodrom ih vozi Zena (Zenit Đozić aka Fu-Do). E hajte mi sad, molim Vas, Vi recite – da li ste čuli i za jednu žrtvu etničkog čišćenja koju jaran vozi na aerodrom, a ti letiš redovnim letom?!

 

 

Sarajlija Nenad Kovačević objavio je tekst pod nazivom “Fajront priča o Dr. Karajliću!”, u kome se osvrnuo na citate iz knjige Neleta Karajlića “Fajront u Sarajevu” i aktuelne izjave nekadašnjeg frontmena grupe Zabranjeno Pušenje…

 

 

Pročitao sam knjigu Neleta Karajlića “Fajront u Sarajevu”. Nisam mislio komentarisati nit mislim ulaziti u neki cox, al zarad istine i pravih činjenica dužan sam se osvrnuti radi svih prijatelja koji žive u regiji, jer bi mogli “popušiti” njegovu priču.

 

 

Nele se očigledno služi metodom – ako neku laž dovoljno puta ponoviš, ona će postati među ljudima istina. Ono što me iznenadilo da je zapravo sam sebe “posrao po glavi” u svojoj knjizi. Pa krenimo redom.

 

 

Nele, na strani 364 kaže, citiram “Ja živim u Beogradu, al ja nisam odavle. Ja sam iz Sarajeva, samo što sam otuda otjeran”. Nadalje, na strani 365 kaže, citiram “E, sad shvatam zašto me zovu agresorom. Da me ne zovu tako, morali bi me zvati onako kako ja sebe zovem – žrtva etničkog čišćenja!”.

 

 

Prije nego iznesem par detalja i činjenica koje ja znam, samo ću se okrenuti jos par Neletovih rečenica u knjizi kojima praktično sam sebe pobija. Na strani 360 on kaže kako je trećeg ujutro otisao u Estradu na kafu, gdje je zatekao vlasnika Pericu. Ovaj mu govori kako je loša amtosfera, kako nema mjesta za optimizam, i pošto mu zena radi u JAT-u, da može Neletu srediti karte da on sa ženom i djetetom leti za BG. Nele mu na to odgovara, citiram: “Rekao sam mu, iz poštovanja prema njegovim godinama, da sam spreman da poslušam, al’ da je mozda pametnije sačekati da se vidi šta će se dogoditi šestog”. Dakle, nije mu se išlo.

 

 

Nadalje, kaže kako dolazi kući gdje zatiče svoju ženu u šoku, jer joj je Cober (Benja Isović) javio da će tu noć biti frka, da će zavrnuti vodu, pa da zbog malog djeteta napune kadu. Neletova žena izbezumljena, on također, i on odlučuje da iskoristi ponudu Perice, i sredi karte za još uvijek standardni let SA-BG. Na aerodrom ih vozi Zena (Zenit Đozić aka Fu-Do). E hajte mi sad, molim Vas, Vi recite – da li ste čuli i za jednu žrtvu etničkog čišćenja koju jaran vozi na aerodrom, a ti letiš redovnim letom??? Ja, fakat, nisam!

 

 

S obzirom da imam prijatelje koji su istiniske žrtve etničkog čišćenja, njih je vozio bus natrpan ljudima za odstrel, a pobjegli su hodajući kroz šume i brda pješke 200 km, pri tome jeli travu, mahovinu i bube. Da ironija bude jos veća, ili da kažem Neletova laž, ja sam odrastao naselje do njegovog – Bjelave, gdje sam proveo i čitav rat, pa znam malo i detalja sa terena.

 

 

Prije svega, on u knjizi govori da mu je i otac bio žrtva i kako su mu stavili krst na vrata. Opet, haj’ mi objasnite detalj da su se u jesen ‘92. skupljali po raji lijekovi za Neletovog oca, jer je zdravstveno zalošio, i isti su mu odneseni na vrata (umro je 1999.). Jesu li to ista raja koja su Neleta ko biva potjerala, sad mu spasavaju oca? Također mi objasnite činjenicu da je skoro sva ekipa ostala u SA, a pazite imena – Branko Đurić (Đuro), Boro Kontić, Slobodan Kovačević (i Dodo i Bodo ostali u SA), Davorin Popović, Milomir Kovačević, Boris Šiber (Shibi), Davor Sučic (Sejo Sexon), Srđan Jevđević (Gino Banana/Kultur Shock), Đani Pervan, Mirko Srdić (Elvis J. Kurtović), Mladen Vojičić Tifa, Milić Vukačinovic, Aleksandar Saša Petrović, Dražen Žerić (Crvena jabuka), itd. itd. Evo ih i dan danas živi i zdravi, što u Sarajevu, što negdje drugo.

 

 

Ja sam Nenad Kovačević, od oca Slobodana, uglednog građanina ovog grada i države, čitav rat sa rajom proveo na Bjelavama i gle čuda, nit’ mi je ko prijetio, nit’ nas je ko tjerao, nit’ smo imali ikakav problem, nit’ smo gdje otišli. Elem, sve ovo pišem jer nije OK da laž zaživi, i da počnu ljudi vjerovati da je Sarajevo muslimanski grad u kojem će svima ostalima il’ letiti glava il’ slicno.

 

 

Sarajevo nije nikad bilo niti će ikad biti muslimanski grad, niti bilo čije drugo! Zaista mi nije jasno zašto Nele prosipa te laži, pogotovo što mu niko od raje odavde ne zamjera nit’ što je otisao, nitš što je otisao u BG. Pa otišli su u Beograd i Čola, i Brega, i Haris Džinović, pa evo ih po SA hodaju uzdignuta čela i svi ih grle-ljube.

 

 

Niko mu ne zamjera ni što je odlučio da bude veći Srbin od vladike, al’ ovakve laži zaista nemaju mjesta, pogotovo ne u nekoj knjizi koja će doprijeti do šire javnosti.

 

 

Šteta, da je imao mozga (i muda), i vratio se ovdje, radio bi isto što radi i sada, al’ bi doslovno imao status Boga…

 


(DEPO PORTAL/ad)

(410)

Sarajlija Nenad ‘zakovao’ Neleta: Da je imao mozga (i mu*a) i vratio se ovdje, radio bi isto, al’ bi imao status Boga!

About The Author
-