SANJI VULIĆ USTA PUNA REPUBLIKE SRPSKE: “Svi koji su jurišali na nju…”

RS se nije ničega odrekla, samo brani svoja prava. Kada je Kristijan Šmit počeo da nameće neke “odluke”, RS je odgovorila u skladu sa Ustavom i svojim nadležnostima – navela je Vulićeva.

 

 

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanja Vulić rekla je u Јutarnjem programu RTRS-a da Republika Srpska nikada neće dozvoliti da je “raspakuje” Dejtonski sporazum.

 

 

– RS je uvijek stabilna, a svi koji su jurišali na RS i svi koji su željeli da raspakuju Dejton, naićiće na naš otpor – jasna je Vulićeva.

 

 

Naglasila je da RS uvijek jasno odgovara onima koji rade protiv nje i Dejtona.

 

 

– RS se nije ničega odrekla, samo brani svoja prava. Kada je Kristijan Šmit počeo da nameće neke “odluke”, RS je odgovorila u skladu sa Ustavom i svojim nadležnostima – navela je Vulićeva.

 

 

Naglasila je “da su stranke iz Sarajeva pod mentorstrvom dijela međunarodne zajednice”:

 

 

– Oni su nestabilni na političkoj sceni i kolege iz stranaka “Trojke” su i pod pritiskom SDA. Napravili su i diplomatski skandal oko pisma Antonija Guteresa. Ne želim vjerovati da je to djelo Elmedina Konakovića, ali vidi se da je SDA uticajna po dubini – istakla je Vulićeva.

 

 

 

 

Navela je da će strankama “Trojke” trebati godinu dana da razotkriju razne malverazacije SDA u BiH, posebno u obavještajnim strukturama.

 

 

Kaže da je SDA struktura najveći problem.

 

 

– Imaju ogromnu strukturu. U američkoj Ambasadi u Sarajevu je 90 odsto ljudi iz SDA, oni pišu njihova saopštenja – rekla je Vulićeva.

 

 

Navela je da poslanici SNSD-a se uvijek konsultuju sa instucijama RS prije glasanja u PS BiH.

 

 

– Nećemo da nam se desi greška. Saradnja je na visokom nivou – jasna je Vulićeva.

 

 

 

(SB)

(422)

SANJI VULIĆ USTA PUNA REPUBLIKE SRPSKE: “Svi koji su jurišali na nju…”

About The Author
-