PRIJETI NAM TALAS TERORA KAKAV NISMO VIDJELI OD ISLAMSKE DRŽAVE: Šef FBI upozorio Zapad, teroristi SPREMNI ZA NAPADE

Napad Hamasa na Izrael potaknut će najveću terorističku prijetnju SAD-u od uspona Islamske države, upozorio je direktor FBI-a Christopher Wray na saslušanju u Kongresu.

 

 

 

Ray je rekao da je od početka izraelsko-palestinskog sukoba u Gazi početkom ovog mjeseca nekoliko stranih terorističkih organizacija pozvalo na napade na Amerikance i Zapad, značajno povećavajući prijetnju koju predstavljaju ekstremisti.

 

 

– Akcije Hamasa i njegovih saveznika bit će inspiracija kakvu nismo vidjeli otkako je Islamska država prije nekoliko godina uspostavila svoj takozvani kalifat – rekao je na saslušanju pred Odborom za unutarnju sigurnost američkog Senata posvećenom na prijetnju SAD-u.

 

 

Američka vlada bilježi porast prijetnji židovskim, muslimanskim i arapskim Amerikancima otkako je izbio sukob u Gazi, rekli su američki dužnosnici.

 

 

Američki ministar za domovinsku sigurnost Alejandro Mallorca rekao je na saslušanju da je mržnja usmjerena protiv židovskih studenata u SAD-u nakon početka sukoba u Gazi pridonijela porastu antisemitizma.

 

 

Bijela kuća izrazila je zabrinutost ovaj tjedan zbog antižidovskih incidenata na američkim sveučilištima.

 

 

Napetosti između proizraelskih i propalestinskih skupina rasplamsale su se u nekim američkim kampusima, uključujući nekoliko u New Yorku, što je natjeralo sveučilišne dužnosnike da pojačaju sigurnost.

 

 

– Mržnja usmjerena protiv židovskih studenata, zajednica i institucija nadovezuje se na raniji porast antisemitizma u SAD-u i diljem svijeta – rekao je Majorkas.

 

 

 

Alejandro Mayorkas - Wikipedia

 

(Kurir.rs/Index)

(241)

PRIJETI NAM TALAS TERORA KAKAV NISMO VIDJELI OD ISLAMSKE DRŽAVE: Šef FBI upozorio Zapad, teroristi SPREMNI ZA NAPADE

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-