PRESS EKSKLUZIVNO: Šta se sinoć dešavalo u Centrali SDA?

Svita funkcionera Stranke demokratske akcije (SDA) stigla je sinoć u Centralu SDA kako bi ispratila rezultate lokalnih izbora. Oko 16 sati u službenoj Škodi u vlasništvu Parlamentarne skupštine BiH prvo je stigla direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, a nakon nje pristiglo je i vozilo Žutog taksija u kojem je bio predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bosne i Hercegovine.

 

 

Događaj nije mašio ni ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković koja je donijela tortu s natpisom “Sretna nam pobjeda na Opštim izborima”. Na konstataciju Safeta Softića, koji je stigao u isto vrijeme kada i ministrica, da se čekaju rezultati za Lokalne izbore, a ne Opšte izbore koji će biti održani 2022. godine, Turković je odgovorila: “Aaaah… Pa ja sam glasala da Abdulah Skaka uđe u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH”.

 

Osnove ustavno-pravnog sistema BiH i način na koji je Abdulah Skaka bio kandidat za Općinsko vijeće Stari Grad ministrici Turković nastavio je objašnjavati predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik.

 

Ja ću Vam ministrice objasniti. Diplomirao sam i magistrirao u Travniku, a boga mi i doktorat odbranio na Kobiljoj glavi“, rekao je Čelik.

 

Vidno šokirana Turković ga je upitala: “Kako misliš Mirza na kobilinoj glavi?! Gospode bože. Ja sam odrasla u diplomatiji pa ne znam najbolje vaš jezik. Kako si mogao na horse head studirati? Kako te horse nije zbacio sa sebe???”, pitala je zaprepaštena Turković.

 

Trebala je cijela izborna noć da napokon neko objasni ministrici kako je Kobilja glava mjesto u Kantonu Sarajevo i da Čelik nije čitao knjige dok je jahao jadnu životinju.

 

Vratimo se Centrali SDA. Nakon zatvaranja biračkih mjesta Halid Genjac, kojeg inače nižerangirani službenici SDA oslovljavaju “doktor Genjac”, izdao je naredbu da se iskoriste svi kupljeni rekviziti kako bi se uredio prostor za proslavu.

 

Za postavljanje zastava zaduženi su šef botova SDA Adnan Lingo i njegov pomoćnik Samir Avdić. Lingo je bilo toliko ažuran da je prije dolaska svite funkcionera podšišao tuje koje se nalaze ispred Centrale SDA.

 

“Neće moj presjednik i moja presjednica gledat svakve tuje. Nije meni mrsko. Golim rukama bi hi čupo samo da je presjedniku ljepo”, glasila je zamolba Linge sekretaru SDA Halidu Genjcu kojom je tražio dozvolu da podšiša tuje.

 

Ponovo se vratimo u Centralu SDA. Zelene tepihe, koje je ranije sa Stupa dovezao mali Hoše, prostrli su Huremović i pobjegulja iz Naše stranke Imamović. Za puhanje balona, koje je takođe osigurao mali Hoše, bio je zadužen Čorbo, koji je iste dodavao Kremiću da im stavi vezice.

 

U tom momentu sve je krenulo naopako. Počeli su pristizati rezultati izbora. PRESS vam donosi ekskluzivne transkripte, kakve ste i naučili čitati samo kod nas, iz Centrale SDA.

 

 

Enra Suljić: Ma bravoooo! Eno Nermin Muzur vodi…
Sebija Izetbegović: Štaaa?!!!! Kakvo bravo! On je iz ćafirskog NiP-a!
Enra Suljić: Zar nije naš?? Nisam pratila… A ja, ja, naš je Fahrudin Prevljanović.
Sebija Izetbegović: Fikret Prevljak… Bila si šefica Izbornog štaba, Enra. Ja sam gora što sam te poturila bolje da sam Skaku stavila. Ovo je dno dna! Muza vodi! Još se pitamo, pored ovakvog naroda, što nam je stanje loše! Loše nam je radi naroda!

 

Čuju se zvižduci iz zgrade koja se nalazi do Centrale SDA.

 

Sebija Izetbegović: Vidite ljudi ko nam zviždi, otvorite pendžere, za ime Boga.
(Seka okom, Skaka skokom)…
Abdulah Skaka: Uvažena profesorice, doktorice, Osmica zviždi iz zgrade OSA-e.
Sebija Izetbegović: Haloooooooo Osmaneeeee.
Osman Mehmedagić: Seeelam profesorka! Haj puste Avdu da uđe, eto ga pred Centralom čami.
Sebija Izetbegović: Hajde ovamo i tiiiii Osmooooo!
Osman Mehmedagić: Ne merem šeficeeeee. Ako vidi Čavka da sam došo u Centralu podiće mi optužnicu. Odavde Ranko, rođo i ja pratimo. Ne sekirajte se. Gledamo lajv s nadzornih kamera CIK-aaaaa.
Sebija Izetbegović: Supeeeer. Poselami!

 

U zgradu ulazi AvAv koji pokušava objasniti Bakiru Izetbegoviću zbog čega SDA gubi u Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Ilidži i Ilijašu.

 

 

AvAv: Bake, ovaj sastanak se nije desio. Zaboravi da si me vidio. Ja ću pričat i dalje da te nikad u životu nisam sreo.
Bakir Izetbegović: Može. Ko onda kad si rekao da me nisi sreo, a bio si kod mene u kabinetu pa nas podli Aljoša raskrinkao na TVSA. Ali pusti to sad. Šta je ovo s izborima Avdo?
AvAv: Znači šefe, sproveli smo istragu Osmica, Muhamed i ja. BIA je preko Gulenovaca upala u sistem CIK. Drnda je viđen s nekakvim antenama da se mota oko zgrade CIK-a. To su antene BIA-e. E pazi sad, te antene šalju signal na toranj. Ja, ja! Dobro čuješ. Rezultati idu na Drndinu antenu, pa ih Drnda transmituje Fahrudinu Radončiću, pa ih Radončić šalje Gulenovcima na Hrasnom, pa ih oni dalje prosljeđuju u centar BIA-e.
Bakir Izetbegović: Estagfirullah! Šta nam ovo rade!
AvAv: Al ništa se ti ne brini šefe. Sutra će mu Osmica oduzet sigurnosnu dozvolu. A Asim će završit da se toranj sruši i da se izgradi onaj Fikrin diznilend na tom mjestu.

 

“Ovo je klasičan udar na Bošnjake”, mudro je zaključio Bakir Izetbegović s čim su se složile Sebija i Enra.

 

 

BIA, kako ekskluzivno saznaje PRESS, nije mogla probiti enkripciju CIK-a i rovariti po izborima u Teočaku gdje je SDA imala jedinog kandidata i u Olovu. Samo zahvaljujući jakoj enkripciji osujećen je pokušaj BIA-e za potpunim eliminiranjem SDA. Zbog jake enkripcije SDA danas može reći da je izgubila Sarajevo, a dobila BiH jer Teočak i Olovo stvarno su u BiH.

 

NAPOMENA: TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA

 

(PRESS)

(1134)

PRESS EKSKLUZIVNO: Šta se sinoć dešavalo u Centrali SDA?

| Satirka, Slider |
About The Author
-