Ovo nitko nije očekivao! Rusko-japanski scenarij za završetak rata u Ukrajini! Princip dvije Koreje ili Vijetnama nije realan!

Pravno rješavanje sukoba u Ukrajini moglo bi potrajati desetljećima, rekao je načelnik Glavne obavještajne uprave Ukrajine Kiril Budanov.

 

 

Prema njegovim riječima, ukrajinski sukob može se razvući godinama bez ikakvog dogovora i pravnog rješenja, slično kao što je situacija s Rusijom i Japanom, gdje od 1945. godine, zbog pretenzija Tokija na južno Kurilsko otočje, nisu mogli potpisati mirovni sporazum.

 

 

Ovo teritorijalno pitanje staro je preko 70 godina. Tako da je vrlo vjerojatno da je i ovdje isti scenarij – rekao je Budanov za NV magazin. Međutim, prema njegovim riječima, sukob će se odvijati bez intenzivnih borbi.

 

 

Ukrajinska vojska neuspješno pokušava napredovati od 4. lipnja. Ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao je 30. listopada da je od tada ubijeno ili ranjeno više od 90.000 ukrajinskih vojnika.

 

 

Kijev je također izgubio oko 600 tenkova i 1900 oklopnih vozila raznih vrsta. Prema ruskom Ministarstvu obrane, Ukrajina nije mogla postići nikakve opipljive rezultate.

 

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je 15. listopada da protuofenziva ukrajinske vojske nije uspjela, iako se Kijev priprema za ofenzivnije operacije u nekim područjima.

 

 

Budući da Kijev nije uspio postići uspjeh u toliko razvikanoj protuofenzivi, neki na Zapadu sve više zagovaraju potrebu otvaranja pregovora i teritorijalnih ustupaka Ukrajine. Ukrajinski vrhovni zapovjednik Valerij Zalužni nedavno je rekao za The Economist da je ukrajinski sukob u slijepoj ulici.

 

 

Podsjetimo, Moskva kaže da će sukob u Ukrajini završiti prema “vijetnamskom” scenariju, koji predviđa potpuno oslobađanje zemlje od intervencije zapadnih zemalja. Između Rusije i Ukrajine mogao bi uslijediti “korejski” scenarij.

 

(Informer)

(787)

Ovo nitko nije očekivao! Rusko-japanski scenarij za završetak rata u Ukrajini! Princip dvije Koreje ili Vijetnama nije realan!

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-