„OVO JE ZASTRAŠUJUĆE…“: Draško Stanivuković zaprepašten stanjem nakon prve analize, pogledajte šta ga čeka u Banjoj Luci…

Novi gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković oglasio se nakon obavljene analize stanja u gradskim preduzećima.

 

 

„Prva detaljna analiza koju provodi moj tim, pokazuje da broj zaposlenih u javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama Grada, uz broj zaposlenih u Gradskoj upravi, prelazi 3.000.

 

Danas imamo situaciju da u pojedinim segmentima civilne odbrane i Doma zdravlja imamo nedostatak kadra, dok u drugim oblastima čak i duplo više.

 

 

Ovi podaci će biti podložni našoj osnovnoj analizi stvarnih potreba u narednom periodu, na temelju koje ćemo donositi odluke, od kojih ne treba biti brza, nepromišljena, niti proizvoljna odluka pojedinaca.

 

 

Želimo vratiti povjerenje u sistem, koji je duboko narušen. Budžet sistema Grada i radnog mjesta do sada je prilagođen potrebama koalicijskih partnera i u najmanju ruku rasipan. Zaustavit ćemo tu praksu.

 

 

Slika može sadržavati: tekst

 

 

Da bismo brže napredovali prema naprijed, potrebne su nam nužne reforme i osobe koje su spremne da ih provedu.

 

 

Spremni smo, zato smo dobili vašu podršku i nećemo je iznevjeriti.ž

 

 

Ovi podaci će biti i javni i dostupni za nekoliko dana na web-stranici Grada“, poručio je Draško Stanivuković građanima Banje Luke.

 

(SB)

„OVO JE ZASTRAŠUJUĆE…“: Draško Stanivuković zaprepašten stanjem nakon prve analize, pogledajte šta ga čeka u Banjoj Luci…

About The Author
-