Nova upozorenja: Za vikend moguće olujno nevrijeme, EVO GDJE ĆE BITI NAJGORE!

Iako su prošla i ova sedmica gotovo diljem Hrvatske najtopliji ove godine, temperatura je daleko apsolutnih rekorda. No, dovoljna za upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

 

 

U petak i subotu ta će upozorenja zamijeniti nova – i to za mjestimice moguće olujno nevrijeme, a za vikend na Jadranu i jaku buru, koja će ponegdje imati i olujne udare, osobito podno Velebita, gdje će onemogućavati normalno prometovanje.

 

 

Od petka nestabilnije, a u subotu pad temperature i ponegdje jaka bura…

 

 

Podjednako vruće u kontinentalnom će području biti i u petak, ali uz sve češće pljuskove i grmljavinu, vjerojatno već prijepodne u unutrašnjosti Istre i Gorskome kotaru, zatim i u većini zapadnih krajeva.

 

 

Ponegdje je moguće i olujno nevrijeme. Još nestabilnije će biti u noći na subotu i tokom subote, kada će i zamjetno osvježiti, uz mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a vruće će se zadržati uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije i Podunavlju, najavio je Zoran Vakula za HRT.

 

 

U nedjelju i ponedjeljak ponovno diljem unutrašnjosti sunčanije i toplije, većinom i vruće, te uglavnom bez kiše, a u utorak se vjerojatnost za nju ponovno povećava.

 

 

I na Jadranu će biti pljuskova i grmljavine, gotovo sigurno u petak na sjevernom dijelu, u subotuvjerojatno i ponegdje južnije, ali zamjetno rjeđe nego na kopnu.

 

 

Tijekom vikenda će biti i većinom vjetrovito, uz jaku buru s olujnim udarima osobito na sjevernom dijelu, ponajviše u subotu i nedjelju prijepodne podno Velebita, gdje će biti onemogućeno normalno prometovanje. Prema jugu Jadrana bit će i prolazno umjerene do jake tramontane.

(810)

Nova upozorenja: Za vikend moguće olujno nevrijeme, EVO GDJE ĆE BITI NAJGORE!

| Foto/Video, Slider, Vijesti, Vremenska prognoza |
About The Author
-