KUHA KAO U LONCU: Žestok okršaj Konakovića i Efendića na društvenim mrežama…

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i načelnik općine Novi Grad Semir Efendić (SDA) ponovo su se sukobili na društvenim mrežama, ovaj put zbog dešavanja u sarajevskom Komunalnom preduzeću “Rad”.

 

 

Kako tvrdi Konaković, direktor KJKP “Rad” Mirsad Hošić razriješio je Fahrudina Tinjaka sa pozicije vršioca dužnosti izvršnog direktora za poslove higijene, a nakon toga mu dao otkaz.

 

 

“Tinjak je kao kadar BOSS-a na zadnjim izborima ušao u OV Novi Grad, a nakon ulaska nije pristao da bude dio većine zajedno sa SDA. Zadržao je mandat i odbio tu većinu. SDA kadar ga odmah nakon toga otpustio. Nezakonito naravno. Popravlja se SDA iznutra. Odmah to pokazuju djelima. Novi, mladi kadrovi”, naveo je Konaković.

 

 

Poručio je da će nova vlada čije se imenovanje očekuje početkom januara, a koju će činiti stranke “četvorke”, čiji je dio i Narod i pravda, vratiti Tinjaka u firmu.

 

 

“A ovog Hošića zajedno sa članskom poslati šefovima na Ilidžu odakle dolazi, a i u Novi Grad. Udruženo djeluju Fikro i Semir kad treba da zavrću ruke, što bi Asim rekao, ‘k’o u Kumu’. Ništa se tu ne mijenja. Još su oni gori nego što su bili. Zavrću se i drugima ruke u Novom Gradu, jer nemaju većinu. Nude, prepadaju, otpuštaju s posla. Sjednice nema, čekaju da nekog slome. Nisu izvukli pouke o izboru Skake za gradonačelnika, neslavno je to završilo”, poručio je Konaković navodeći da je potvrđena optužnica u slučaju “Respiratori”.

 

 

“Raspada se taj koncept zaštitnika”, a pokazuju pravo lice i nakon izbora. Borba se isplati, SDA se ne mijenja. Mi smo tek krenuli”, naveo je lider Naroda i pravde.

 

 

Izgleda da su našli onih 29 vreća.
I to u komunalnom preduzeću RAD.
Gdje bi drugo

 

 

Nakon što nisu uspjeli…

 

 

Posted by Semir Efendić on Wednesday, 30 December 2020

 

 

Nije se dugo čekalo na odgovor Efendića.

 

 

“Izgleda da su našli onih 29 vreća. I to u Komunalnom preduzeću ‘Rad’. Gdje bi drugo. Nakon što nisu uspjeli pobijediti u utrci za načelnika, ni za Vijeće u Novom Gradu, krenuli iz ‘četvorke’ da od manjine prave većinu u Općinskom vijeću. Tako su i prije dvije godine u Kantonu pravili, pa, evo, vidimo šta su napravili. I nafatali jednog vijećnika BOSS-a koji je izvršni direktor u KJKP ‘Rad’, obećali mu da će biti direktor i kada ‘četvorka’ preuzme vladu (ili ga ucijenili), a da on bude u toj nekoj njihovoj većini koju bezuspješno pokušavaju napraviti. I hajde neka su, ali čovjeku u međuvremenu istekao mandat pa im sada neko drugi kriv zbog toga. Pokušavaju istek mandata predstaviti kao otkaz, iako to nema veze jedno s drugim. Kao kada bi rekli da je Nedžad Koldžo dobio otkaz u općini Novo Sarajevo, a njemu istekao mandat i nije dobio novi. I kažu, vratit će oni njega brzo. Pa, neka vrate kad su se već dogovorili. Samo bi trebali znati da, po zakonu, čovjek ne može u isto vrijeme biti općinski vijećnik i direktor u javnom preduzeću. Ali, briga njih za zakon. Ništa znanje, samo šuplja. Neka oni izvole raditi i razvijati općine u kojima su pobijedili, a mi nastavljamo razvijati Novi Grad. Pa ćemo vidjeti kroz neko vrijeme ko to radi bolje, iskrenije i poštenije”, odgovorio je Efendić.

 

(SB)

(206)

KUHA KAO U LONCU: Žestok okršaj Konakovića i Efendića na društvenim mrežama…

| Bosna i Hercegovina, Satirka, Skandal, Vijesti |
About The Author
-